Fuat Oktay panelde gösterdi: İşte İsrail’in hedefindeki harita ve gözünü diktiği topraklarımız

İsrail'in bir çok ülkenin topraklarına göz diktiği "arz-ı mevud" çılgınlığı, AK Part'nin düzenlediği "Filistin'in Geleceği" konferansında gündeme geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin konuşmacı olduğu oturumu yöneten ve bir sunum yapan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başkanı Fuat Oktay, İsrail’in 'Vadedilmiş Topraklar' söylemiyle gözünü diktiği toprakları harita üzerinden gösterdi. İsrail'in 'Arz-ı Mevud' sınırlarını gösteren haritada Türkiye'nin şehirleri de yer alıyor. İsrail'in 1948'den beri Filistin topraklarını nasıl ele geçirdiğini harita ve grafikler üzerinden anlatan Oktay "Üçüncü haritaya baktığımız zaman çok daha kötü bir senaryo var. 'Vadedilmiş Topraklar'ı gösteriyor. Bu da aslında bütün komşu ülkeleri tehdit ediyor. Ürdün ve Türkiye de dahil. Bu savaşın nereye gittiğini buradan görebiliyoruz" dedi.

Ersin Çelik
İsrail'in Vadedilmiş topraklar hezeyanını gözler önüne seren harita konferansta yayınlandı.

AK Parti Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Başkanlığı'nın Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği "Filistin'in Geleceği Konferansı"nda İsrail'in nasıl durdurlacağı sorusuna da yanıt aranıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin konuşmacı olduğu oturumu yöneten bir sunum yapan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başkanı ve TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Fuat Oktay, sorularına geçmeden önce yaptığı sunumda 1800'lü yıllardan 2024 yılına kadar Filistin topraklarında yaşanan işgali ve İsrail'in yayılmacılığını ortaya koydu.

İsrail'in soykırım gerçekleştirdiği Filistin'in geleceğinin ele alındığı konferansın ilk oturumunu, TBMM yönetiyor.

Filistinlerin yaşadığı topraklarının 1947'den sonra adım işgal edildiğini gösteren Oktay, 2020 itibariyle Filistin halkının yüzde 15'lere düştüğünü gösterip, sorusunu yöneltti.

İsrail’in hedefindeki şehirlerimiz

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın defalarca uyardığı İsrail'in hezeyanına da dikkat çekti.

Oktay şöyle konuştu;

"Vadedilmiş topraklara Ürdün ve Türkiye de dahil"

"Kendi ülkelerinde mülteci oldular"

"Batı Şeria'daki durum da kabul edilemez"

"Bölge dünyanın en büyük çocuk mezarlığına dönüştü"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili da konferansla ilgili X hesabından paylaşımda bulundu.

Sırakaya şunları yazdı;

Filistin için izlenecek yol haritasının tartışıldığı konferans Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak canlı yayınlanıyor.