Fişleme böyle deşifre oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe’yi hedef alan saygısızlığı eleştiren öğrenci ve hocalar tek tek fişlendi. Skandal Ekonomi Bölümü’ndeki eylemci grubun, protestolara karşı çıkan A.K.’nin cezalandırılmasını isterken yaptığı hatayla ortaya çıktı. Dilekçe ve ekran görüntülerini Google Drive’a yükleyen protestocu grup yanlışlıkla fişlemeden oluşan bir “Excel” dosyası da yükledi.

Aybike Eroğlu
Kabe’ye yapılan saygısızlığa sosyal medyadan tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin fişlendiği ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde muhafazakar öğrenci ve akademisyenlerin fişlendiği ortaya çıktı. Üniversitedeki eylemleri organize eden marjinal grupların, sosyal medya hesaplarını tek tek kontrol ederek Kabe’ye hedef alan çirkin olaya tepki gösteren öğrencileri listelediği belirlendi. Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerin akademik kariyerlerinin önünün kesilmesi için hocalara bildirildiği ifade ediliyor. Öğrencilerin, mezuniyet sonrasında iş bulamasınlar diye tehdit edildikleri de öne sürülüyor.

GÜNDEM
Kabe’ye hakaret edilmesine sessiz kalan Babacan ve İmamoğlu’ndan Boğaziçi’ndeki işgalcilere destek

BÖYLE İFŞA OLDU

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/02/01/20/resized_4c445-40ffac6bfisleme.jpg

GÜNDEM
Devlet Bahçeli'den Boğaziçi'ndeki rezilliğe tepki: Provokatörler Boğaziçi’ne tutunmanın arayışındadır

APAR TOPAR KALDIRILDI

Dilekçe ve ekran görüntüleri, imza listesini bir klasörle Google Drive’a yüklemek isteyen marjinal öğrenciler fişleme skandalının ortaya çıkmasına neden olan bir hataya imza attı. Gruptakiler ekran görüntülerinin olduğu ‘kanıtlar’ içerikli bir klasöre yanlışlıkla Excel dosyası yükledi. Dosyada Kabe olayına tepki gösteren öğrencilerin isimleri ve mesajlarının listelendiği görüldü. Ancak fişleme ortaya çıkınca liste apar topar Drive’dan kaldırıldı.

HOCALAR DA TEPKİLİ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençliğimizi, LGBT gençliği değil tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak ileri taşıyacağız

OKULDA MOBBİNG

Fişlenen öğrencilerin, ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal medya gruplarından çeşitli hakaretlerle çıkarıldığı belirtiliyor. Söz konusu listelerin protesto eylemlerinde başı çeken Boğaziçi Direniş grubunca organize edildiği belirtiliyor. Hazırlanan bir başka fişleme listesinde öğrencilerin sarı ile işaretlendiği yanına ise acil notu düşüldüğü belirtiliyor. Bu listenin okul içinde mobbing uygulamak, okul kulüplerinde doğrudan tavır almak için oluşturulduğu da iddialar arasında. Boğaziçi Üniversitesi’nde açılan sergide Kabe-i Muazzama hedef alınmıştı. Kabe’nin yer aldığı sergide, fotoğrafın üzerine şahmeran yılanı ve LGBT bayrağı yerleştirilmişti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/02/01/18/resized_6b5e9-9f1bf331fisleme2.jpg

Linç edildik, atıldık

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/02/01/19/resized_54275-feabe3dcfisleme1.jpg

Kabul edilemez

Fişlenen öğrencilerin büyük çoğunluğunun Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) üyesi öğrencilerden oluştuğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BİSAK, “Son günlerde mesnetsiz iddialar yönelterek üyelerimize ve arkadaşlarımıza karşı fişleme kampanyası başlatılmıştır. İftira atılarak insanların kariyerlerinin karartılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Fişlemeye, karalamaya ve hakarete uğrayan arkadaşlarımızın yanındayız” açıklamasında bulunuldu.

28 Şubat kafası