Fırat kalkanlarına moral mektupları

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı’nda görev alan askerlere moral mektupları da götürdü. 81 ilin gençlik kollarından bayramda görev yapan kahraman Mehmetçiğe yazılan mektuplarda, vatanın asıl koruyucusu oldukları vurgulanırken, “Aileleriniz bize emanet, dualarımız sizinle” mesajı verildi.

Yeni Şafak Kıymet Sezer

İçeride PKK, sınır ötesinde PYD ve IŞİD ile mücadele eden Türk askerini AK Partili gençler yalnız bırakmadı. AK Parti Gençlik Kolları, 81 ilden bayramda sınır ötesinde görev yapan Mehmetçik için moral mektupları kaleme aldı. Mektuplarda, FETÖ darbe girişimine katılan askerler halen kaçakken gerçek vatan evlatlarının bayramı cansiperane teröriste karşı mücadelede geçirdiği vurgulandı.

GURUR DUYUYORUZ

İstanbul Şişli'den Sezer Özcan Başyiğit "Yiğit Mehmetçiğe" başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, "Ülkemizi zayıflatmak, bölmek isteyenler korkup kaçarken sizler ülkemizin ve milletimizin bölünmezliği için korkusuzca sınır ötesine geçtiniz ve canınızı gözünüzü kırpmadan feda edebiliyorsunuz. Onlar gizli kalarak ülkeyi bölmeye çalışırken, sizler imanınızla, korkusuzca ülkemizi koruyorsunuz. Biz de Türk milleti olarak şanlı askerimiz ve polisimizle her zaman her yerde gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

AİLELERİNİZ BİZE EMANET

Mersin'den İhsan Akagündüz ise, "Sizin ceddiniz Bedir'de, Uhud dağında, Hayber'de, Çanakkale'de kahramanlık destanı yazdı. Siz de şimdi o ecdadın torunları olarak o diyarlarda destan yazıyorsunuz" dedi. Mersin Gençlik Kolları tarafından kaleme alınan bir mektupta ise, "Biliyoruz ve şahidiz ki siz oraya giderken mazlumlara ve garibanlara karşı yapılan zulme boyun eğmemenin, elif gibi dimdik duruşun sembolüsünüz" denildi ve eklendi: "Aileleriniz bize emanet, sakın gözünüz arkada kalmasın. Siz asil bayrağımızı tüm mazlumların üzerinde gölge gibi dalgalandırdığınız sürece Allah inayeti ve Resulünün manevi önderliği sizinle olacaktır."

Asım'ın gerçek nesli

Isparta Gençlik Kolları'nın mektubunda da, “Mehmed Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Asım'ın nesli diyordum ya.. Nesilmiş gerçek; İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.' Siz de vatanımızın ebediyeti için Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kirli nifak tohumları saçan, birliğimizi, dirliğimizi bölmeye çalışan terör örgütlerine çiğnetmiyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

Duamızdasınız

Sakarya'dan Yusuf Demir, “Ölüme Nişanlı Kardeşime” başlıklı mektubunda, “Fırat'ın doğusuna geçmeye çalışan PKK'nın Suriye uzantısı PYD ve IŞİD unsurlarını, Müslümanlıkla yoğrulmuş topraklardan def ediyoruz” derken, Mehmetçiğe, “Cesur adam, bir an bile tereddüt etmeden çıktığın şehadet yolun mübarek olsun. Seni tanımadan seninle gurur duyan genç kardeşlerin var. Bilmeni isterim ki; beş vakit eller semaya açıldığında dualarımızda yer alıyorsun” sözleriyle seslendi. Demir, mektubunda, Mehmetçiğin kahramanlığı ve vakur duruşunun dünya ordularını titreten bir hal aldığını vurguladı.