FETÖ’yü ifşa etti mahkum oldu

Gülen’in gerçek yüzünü 19 yıl önce Selam Gazetesi’nde deşifre eden Mehmet Ali Tekin, örgütün kendi uydurduğu Selam-Tevhid davasından 12 buçuk yıl hapse mahkum edildi.

Yeni Şafak

Fetullah Gülen'in karanlık yüzünü 1997 yılında yazı işleri müdürlüğünü yaptığı Selam Gazetesi'nde yayınladığı 'Din Devlet arasında Fetullah Gülen' adlı yazı dizisiyle ifşa eden Mehmet Ali Tekin, o tarihten bu yana Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedef tahtasına oturtuldu.

4,5 YIL HAPİS YATTI

İran adına casusluk yapmak, Uğur Mumcu ve bazı akademisyen, yazarların suikastinin faili olmak suçlamasıyla gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Tekin ile yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı. Asılsız belgelerle Mumcu suikastinin sorumlusu gösterilen bu kişiler, olay gecesi bir düğündeydi. Casusluk iddialarıyla ilgili de somut delil sunulamadı. 6 Mayıs 2000 tarihinde Başakşehir'deki evinde Ankara'dan gelen Talip Özçelik isimli arkadaşını misafir eden Tekin'in arkadaşı da o gece sadece orada olduğu için gözaltına alındı ve Uğur Mumcu Suikasti'ndan dolayı suçlanarak 4 buçuk yıl hapis yattı.

DEDİĞİMİZİ YAP

Gözaltı sürecinde Tekin'e FETÖ'cü polsiler "Sizi istediğimiz kadar burada tutabiliriz. Ya bizim dediğimizi imzalayıp mahkemeye çıkarsınız ya da buradan ölünüz çıkar!'' denildi. Tekin'in ''Yapmadığımız bir işi neden kabul edelim? Cinayetle hiçbir surette alakamız yok'' cevabı üzerine işkencenin dozu arttıkça arttı. Ardından hain polislerin hazırladığı metni imzalamak zorunda kalan Tekin 5 yıl hapis yattı ve 2005 yılında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

8 YILLIK DOSYA 8 AYDA SONUÇLANDI

Selam Tevhid Soruşturması üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef alan FETÖ 17/25 Aralık öncesi yeniden düğmeye bastı. 2005 yılında kapatılan soruşturma dosyası tekrar raftan indirildi. Savcı Mehmet Özgür tarafından hazırlanan iddianameyi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. 8 yıldır süren soruşturma FETÖ'cü savcı ve hakimlerin oyunuyla 8 ayda sonuçlandırıldı. Mehmet Ali Tekin yeniden yargılanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 15 Temmuz günü hapse alınan Tekin şuanda Kandıra Cezaevinde bulunuyor. Selam Tevhid kumpası nedeniyle Tekin'in yanı sıra Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan 2005'ten bugüne kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis yatıyor.

HAPSE ATANLAR HAPİSTE

FETÖ üyesi suçlamasıyla HSYK tarafından açığa alınan hakim ve savcılar listesinde Selam Tevhid davasına bakan savcı Mehmet Özgür, Ankara 11. Ceza Mahkemesi Hakimi Dündar Örs Demir, hakim Kadriye Çatal, savcı Ali Ertan da bulunuyor. Davayı onayan üst mahkeme 9. Yargıtay Ceza Dairesi'nin Başkanı Ekrem Ertuğrul ve üyeler Hamza Yaman, Abdurrahman Kavu, Ahmet Toker de FETÖ'den tutuklandı.