'FETÖ'ye göz yummak kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur'

FETÖ operasyonlarıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Canikli, örgütün tüm kılcal damarlara yerleştiğini söyledi. FETÖ'cülerin AK Parti'ye sızmaması için hassasiyet gösterdiklerini belirten Canikli, "Parti içerisinde böyle şeylere göz yummak kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur" diye konuştu.

Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gündeme dair açıklamalarda bulundu. FETÖ operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Canikli, örgütün tüm kılcal damarlara yerleştiğini söyledi.

AK Parti içinde FETÖ'ye göz yummanın kendi ayaklarına kurşun sıkmak olacağını söyleyen Canikli, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listeleri belirlenirken bu hususa dikkat edildiğini ifade etti.

İmam hatiplerin kapatılmasının FETÖ'nün palazlanmasına neden olduğunu belirten Nurettin Canikli, "Bugünlerde İmam Hatiplere talep patladı" dedi.

Habertürk'e konuk olan Başbakan Yardımcısı Canikli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Parti içindekilere göz yummak ayağımıza kurşun sıkmak olur'

'İmam hatiplerin kapatılması bunların palazlanmasının yolunu açtı'

Speküle edilecek açıklamalara gerek yok. Ama yaşadığımız bir tecrübe var. Toplumlarda böyle hadiseler çok olmaz. Bundan ders alınması gerekir. Benzer süreçlerden geçerek, benzer eğitim yönteminden geçerek yönetilen benzer yapılar, bu riskleri barındırabilir. Tek kişinin özellikle olağanüstü özellikler atfedilerek, kayıtsız şartsız tabi olunduğu, beyinlerin dahi devredışı bırakıldığı sadece o kişiye kayıtsız şartsız biat edildiği sistemlere karşıyız. İmam hatiplerin kapatılması bunların palazlanmasının yolunu açtı. Bugünlerde imam hatiplere talep patladı. Kayıt için gelenler var. O eğitimden geçmek isteyen milyonlarca insan var. İmam hatipler kapatılınca milyonlarca çocuk bunun kucağına itildi. İmam hatiplerde yetişenlerde bu sıkıntılar hiç gündeme gelmedi. Bu yapıya müzahir her şeyini teslim etmiş insanlar yetiştirdiler bunlar. Onlar vasıtasıyla bunlar yapılıyor. "Benzer şekilde yapılar tehdittir. Dolayısıyla bu tür insanları oluşturma potansiyeli olan yapılar, daha dikkatle izlenmeli ve buna müsaade edilmemeli. Herhangi bir tanımlama yapmıyorum. Bu olaydan böyle bir ders çıkarmamız gerektiğini söylüyorum."

Darbenin ardında ABD mi var?

Devletimizin resmi görüşü olarak ortaya konmuş bir görüş yoktur. Zaten olamaz da. Bu olay neyse odur. Reel durum neyse odur. Reel durumun da tespitin de her zaman o şekilde ifade edilmesi gerekmeyebilir. Kapalı konuştuğumun farkındayım ama öyle konuşmam gerekiyor."