FETÖ'nün yöneticilerine operasyon

Kayseri'de FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan kurumların 91 yöneticisine, Kayseri merkezli 6 ilde operasyon yapıldı. Aralarında eski Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Kayseri'de yürütülen FETÖ soruşturmasında, kentte OHAL kapsamında kapatılan kurumların 91 yöneticisine yönelik operasyon düzenlendi. Kayseri merkezli operasyonda İzmir, Ankara, Yozgat, Adıyaman ve Konya'da 300 polisin katıldığı operasyonlarda 24 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de yer aldığı öğrenildi.

EVLERİNDE ARAMA BAŞLATILDI

Yöneticilerine operasyon yapılan kurumlar OHAL kapsamında FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen, vakıf, dernek, eğitim kurumları ve yurtlar gibi kuruluşların milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle daha önce kayyum atanan 9 şirket bünyesindeki 25 ilk, orta ve lise seviyesindeki özel okul, 18 kız ve erkek yurdunda görevliydi. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama başlatıldı.

67 KİŞİ ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan örgütün sözde "Kayseri imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 67 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bu arada, FETÖ/PDY kapsamında daha önce açığa alınan Bylock kullanıcısı çeşitli rütbelerdeki 42 polis hakkında da yakalama, arama, gözaltı operasyonu başladı. Öte yandan, Kayseri'de kamuda FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle önce açığa sonra bir hafta önce gözaltına alınanlar da mahkemeye gönderildi.