FETÖ’nün ‘abi’ ve ‘abla’larına operasyon

15 Temmuz'da darbeye kalkışan terör örgütü FETÖ'nün sözde 'abi' ve 'abla'larına yapılan operasyonlar sürüyor. İstanbul'da 31 kişi gözaltına alınırken, Elazığ merkezli 8 ilde yapılan operasyonda 21 kişi yakalandı.

Yeni Şafak Hamdi Koçoğlu

15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ'nün mensuplarına yönelik operasyonlar ülke genelinde devam ediyor. İstanbul Esenler'de düzenlenen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt içerisinde abi-abla olarak faaliyet yürüten şüphelilerin adreslerinde, FETÖ lideri Gülen'e ait bin 500 kitap, 24 CD, 2 tabanca, 435 bin 200 TL, 99 bin 200 dolar, 700 dolar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 31 şüpheliden 14'ü tutuklanırken 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Elazığ'daki FETÖ soruşturmasında da 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. Kayseri, Elazığ, Mersin, Osmaniye, Bingöl, Manisa, Gaziantep ve Malatya dahil 8 ilde FETÖ/PDY 'Ev ablalarına' yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Toplam 8 ilde, Elazığ il bayan yapılanması ve aralarında bölge sorumlusu, 'ev ablası', büyük bölge talebi mesulü, KYK sorumlusu, mütevelli heyeti üyesi, imam, cemaat içerisindeki evlilik işlerini düzenleyen imam ve bayan muhasebe sorumlusu ile bu yapılanmaya finans sağlayan esnaflarında bulunduğu toplam 33 şahsa yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

KARAMAN'DA 14 KİŞİ YAKALANDI

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde ise aralarında öğretmen, imam ve iş adamlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Sarıveliler Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor.