FETÖ’cülerden flörtlü talimat!

15 Temmuz’un ardından FETÖ’nün yapısı çözülmeye devam ediyor. FETÖ’cülerin son iletişim kanalı olarak flört ve arkadaşlık sitesi olan “meet24” uygulaması üzerinden haberleştikleri belirlendi. Örgütün vekil imamların bu haberleşme yöntemi üzerinden bilgi toplayıp, sorumlu olduklarına talimat verdikleri tespit edildi.

Yeni Şafak Haluk Karakaya
. FETÖ’cülerin son iletişim kanalı olarak flört ve arkadaşlık sitesi olan “meet24” uygulaması üzerinden haberleştikleri belirlendi.

FETÖ'cü kriptolar, örgütü ayakta tutabilmek için faaliyetlerine devam ederken, yeni yapılanma yöntemleri de tek tek deşifre ediliyor. Sivil imamların görevlerini üstlenen kripto vekil imamların tespiti ardından FETÖ'cülerin son iletişim kanalları da deşifre edildi. Buna göre FETÖ'cüler son olarak flört ve arkadaşlık sitesi olan "meet24" programı üzerinden iletişim hattı oluşturdu. Bu uygulama üzerinden FETÖ'nün sözde Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem imamların kullandığı ve birbirlerini tanımak için daha önceden belirlenen günlük ve aylık şifre kullandıkları belirtildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/06/12/54/resized_cf9ae-2f116d4emeet24.jpg

TEK TEK ÇÖZÜLÜYOR

15 Temmuz ardından FETÖ’nün yapısı çözülmeye devam ediyor. Faaliyetlerinin devam edebilmesi için sivil imamların yakalanmasıyla örgüt içinde görevlendirilen vekil imamlar da deşifre ediliyor. FETÖ'cüler, kendi arasında haberleşmek için ByLock başta olmak üzere farklı yöntemler kullandıkları tespit edilerek çökertilmişti. Devam eden operasyonlarda vekil imamların yakalanmasının ardından FETÖ'cülerin son iletişim kanallı olarak flört ve arkadaşlık sitesi olan "meet24" uygulaması üzerinden haberleştikleri belirlendi.

MAHREM YAPI KULLANMIŞ

FETÖ'cülerin yakalanmamak için flört ve arkadaşlık sitesi üzerinden mesajlaşmaları dikkat çekti. Örgütün sözde Deniz Kuvvetleri Komutanlığından sorumlu vekil imamların bu haberleşme yöntemi üzerinden bilgi toplayıp, sorumlu olduklarına da talimat verdikleri belirtildi. Tespit edilemeyen başka konuşmaların deşifre edilmesi için ise teknik ekibin çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

GÜNLÜK VE AYLIK ŞİFRELER

FETÖ'cülerin bu uygulama üzerinden mesajlaşırken birbirlerini tanımak için günlük ve aylık şifre kullandıkları öğrenildi. Şifrelerin önceden belirlenip, listeler halinde gaybubet evlerine dağıtıldığı belirtildi. FETÖ'cü kullanıcıların birbirleriyle iletişime girerken konuşmadan önce bu şifreleri yazarak kendilerini tanıttıkları ve dikkat çekmemek için de programa uygun kullanıcı adı kullandıkları öğrenildi.