Ankara Valiliği: Firar haberleri asılsız

Ankara Valiliği, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin 5'i firari 307 kişinin yargılandığı davadan 4 FETÖ üyesinin kaçtığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yeni Şafak
FETÖ ile yargılamalara Ankara başlta olmak üzere çeşitli illerde devam ediliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davada 4FETÖ üyesinin kaçtığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği, herhangi bir firar girişiminin yaşanmadığını bildirdi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

FETÖ üyelerine tutuklama kararının açıklanmasının ardından 4 kişinin mahkeme salonundan kaçtığı iddia edildi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara Valiliği ise bu iddialarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı basın yayın organlarında Sincan Cezaevi Kampüsünde devam eden Kara Harp Okulu Davası duruşmasında, 4 FETÖ'cü sanığın duruşma salonundan firar ettiği yönünde haberler çıkmıştır.

Yapılan incelemede; herhangi bir firarın veya firar girişiminin olmadığı, tutuksuz yargılanmakta olan ve duruşma anında salonda bulunmayan 15 sanık hakkında 05 Nisan 2018 tarihinde tutuklama kararı verilerek yakalama kararı çıkarıldığı anlaşılmıştır.

Haklarında tutuklama kararı verilen 15 sanığın yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir."

GÜNDEM
5 ilde ByLock operasyonu: 59 gözaltı

GÜNDEM
FETÖ sözlüğü