FETÖ'cü iş adamı ve siyasiler gözaltında

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra FETÖ’cülere yönelik tüm Türkiye’de başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bu soruşturmalar kapsamında dün Kayseri’de eski AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in de aralarında bulunduğu 120 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıktı. Batman’da 75, Manisa’da 11 kişi hakkında yakalama kararı verilirken, Tokat Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım gözaltına alındı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Haziran'daki kanlı darbe girişiminin ardından, örgüt üyelerine ve destekçilerine yönelik tüm Türkiye'de başlatılan operasyonlar devam ediyor. Emniyet güçleri tarafından yürütülen operasyonlarda örgüte ait olduğu belirlenen döküman ve bilgisayarlara el koyuldu. Kayseri'de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 400 polis, FETÖ'ye üye oldukları ve mali destek sağladıkları iddiasıyla savcılık tarafından gözaltına alınmaları kararlaştırılan 120 iş adamı ve siyasi ile ilgili operasyon başlattı.

MADDİ DESTEK SAĞLADILAR

Gözaltı kararı bulunanlar ve ev ile işyerlerinde arama yapılanlar arasında halen yurt dışında olan eski AK Parti milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti eski il başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın eşi Müjgan Boydak ve Fatih Üniversitesi Rektörlüğü yapan ve FETÖ soruşturmaları başlamadan önce yurt dışına kaçan, örgütün Türkiye'deki önemli isimlerinden Prof. Şerif Ali Tekalan yer alıyor. Türkiye'de olan 112 kişi için gözaltı işlemi yapılırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramada bilgisayar ve dokümanlara el konularak, imajları alındı.

BATMAN'DA DEV OPERASYON

Batman merkezli yürütülen ve 28 ili kapsayan FETÖ operasyonunda da 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aralarında iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu suça karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda Belirlenen adreslere giderek arama yapan ekiplerin, bazı şüphelileri gözaltına aldığı öğrenildi.

ESKİ BARO BAŞKANI GÖZALTINDA

Manisa'daki soruşturma kapsamında ise 11 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın da bulunduğu öğrenildi. MHP'den 25. dönemde milletvekili seçilen Zeynel Balkız, bir sonraki dönemde partisi tarafından aday gösterilmemişti. Tokat'taki operasyonda Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım, Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ile birlikte görevli diğer 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca polisin Başkan Yıldırım'ın makamında ve belediye binasında arama yaptığı öğrenildi.

Destekçiler tutuklanıyor

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra sorguları tamamlanan ve haklarında tutuklama kararı verilen örgüt üyeleri cezaevlerine gönderilmeye devam ediyor. Mersin'de aralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal ve Genel Sekreteri Haluk Tunçsu'nun da olduğu 10 kişi tutuklandı. Sakarya'daki soruşturma kapsamında İnelsan İnşaat ve eğitim kurumlarının hissedarlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişi tutuklandı. Ordu'daki soruşturmada ise, Vali Yardımcılığı görevindeyken açığa alınan ardından firarda olan ve daha sonra yakalanan Mehmet Ali Özkılınç mahkemece tutuklandı. Bilecik'teki, soruşturmada da 23 kişi tutuklandı.