FETÖ zihinsel engelli memuru bile kullanmış

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan engelli bir memura tehditle Bank Asya'da hesap açtırıldığı ve örgütün parasının bu hesaptan transfer edildiği belirlendi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce FETÖ ile bağlantılı kurum çalışanları ile faaliyetlerinin açığa çıkarılması amacıyla yürütülen çalışma, örgütün engelli çalışanları dahi suiistimal ettiğini ortaya koydu. Soruşturmanın hassasiyetle yürütüldüğünü vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinde engelli kadrosunda istihdam edilen ve örgütle bağı olduğu şüphesiyle açığa alınan zihinsel engelli T.B.Ö. adlı memurla ilgili incelemenin suiistimallere örnek olduğunu söyledi.

ANLATIRSAN MEMURLUĞUN YANAR

Açığa alınan memurun, kapatılan Bank Asya'da okul müdürü Beşin Sönmezoğlu'nun talimatıyla hesap açtırdığı, verdiği paraları defalarca o hesaba yatırmasını temin ettiğinin belirlendiğini anlatan Yahşi, şu bilgileri verdi: “girişiminin ardından engelli memuru çağırarak, Bank Asya'dan bahsetmemesini, memurun açığa alınmasıyla kesilen maaş farkını kendisine ödeyeceğini, hakkında şikayetçi olmamasını, sahip çıkıp kurtaracağını aksi durumda memurluğunun yanacağını söyleyerek tehdit ettiğini tespit ettik.”

TEHDİT EDEN MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Tespitin ardından okul müdürünün açığa alınıp soruşturma başlatıldığını, daha önce açığa alınmış zihinsel engelli memurun ise görevine iadesi için Milli Eğitim Bakanlığına gerekli bilgi ve belgelerin gönderildiğini dile getiren Yahşi, hesap hareketlerinin de ilgililerce incelendiğini kaydetti.