FETÖ bağlıları

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ’nün genç nesiller üzerindeki etkisiyle ilgili bir araştırma yaptı. Sonuçlar, bu yapılanmanın aile, millet, ümmet ve kişilik değerlerini yok ettiği yönünde belirgin argümanlar ortaya çıkardı.

Yeni Şafak Ayfer Mallı

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ'nün genç nesiller üzerindeki etkisini araştırdığı bir çalışmayla bu yapının çirkin yüzünü bir kez daha açığa çıkardı. Diyanet, FETÖ yapılanması içerisinde yer alan çocukların kişilik ve şahsiyet, aile bağları, millet bağları ve ümmet mensubiyetleri olmak üzere dört önemli özelliklerini kaybettiklerini tespit etti.

KİŞİLİKLER YERLE YEKSAN

Aklını, ruhunu ve kalbini başkasına kiralayacak kadar bir beyin yıkanmasına girdikleri için kişilik ve şahsiyetlerini kaybettiler. Anne baba sevgisi saygısı, dost, kardeş ve akraba sevgisi ve duygusunu kaybettiler, kendi içine girdikleri yapıyı aile bağlarına tercih ettiler.

ÜMMET BAĞINI KAYBETTİLER

Bağlılar, millet bağlarını kaybettiler. Bu yapı içinde eğitim alan çocukların kendi milletlerinin geleceği diye bir derdi olmadı. Bu yapı içinde yetişen çocuklar, ümmet bağını, ümmete mensubiyetlerini kaybetti. İçine girdikleri yapıyı kişiliklerinin, ailelerinin, milletlerinin ve ümmete mensubiyetin önüne geçirdi.

Kendi ülkenizdeki müminleri uyarın

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Heyeti ile biraraya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tüm ülkelere,

“Kendi ülkelerinizde bu yapının teşkilatlarına karşı Müslüman kardeşlerimizi uyarın”diyerek hassasiyet çağrısında bulundu.