Fabrikasına el koymuşlar

FETÖ’nün bankası Bank Asya’nın, borcunu kapatmak isteyen Mehmet Yaşar’ın Kütahya’daki süt fabrikasına tefeci gibi el koyduğu belirlendi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Kütahya'da 2004 yılında 15 milyon dolarlık yatırımla kurulan süt fabrikası ile sahibinin teminat olarak gösterdiği 22 lüks daire ve 50 araçlık filoya FETÖ'nün finans kurumu Bank Asya tarafından el koyulduğu ortaya çıktı.

Bozüyük Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Mehmet Yaşar (72), 2007 yılında Bank Asya'dan 10 milyon lira kredi çektiğini belirterek, “O dönem 10 milyon lira civarında kredi kullandık. Kullandırılan kredinin sadece 8 milyonluk kısmını bize ödediler. 2 milyon lira himmet parası olarak kendilerinde kaldı. Bunlara güvenerek fabrikamı, 22 lüks daire, 50 adetlik araç filomuzu teminat gösterdik.

Ayrıca şahsımdan boş senet aldılar” dedi. 6 ay sonra bir devlet bankasının daha uygun şartlarda kredi teklifi sunması üzerine Bank Asya'daki borcu kapatmaya karar verdiklerini anlattan Yaşar, “10 milyon lira kullandırılan kredi karşılığında nasıl yaptılar bilmiyorum 24 milyon lira borç çıkardılar. İtiraz edince de ellerinde bulunan boş senedi, üzerine 25 milyon lira yazarak işleme koydular. Teminat olarak gösterdiğimiz gayrimenkullere, 15 milyon dolarlık fabrikaya ve araç filosuna el koydular. Banka hesaplarımıza bloke koydurdular. Bizi işleyemez hale getirdiler. Bir süre sonra 500 kişinin çalıştığı fabrikamızda üretim durdu” diye konuştu.