Eşi üzerinden irtibat kurmuşlar

Burak Akın’ın deşifre ettiği Yüzbaşı Abdulkadir Koçyiğit, gözaltına alınana kadar 'Fehmi' kod adlı mahrem imamı ile gizli örgütsel görüşmelere devam etmiş. Örgüt deşifre olmaması için Koçyiğit'le eşi üzerinden irtibat kurarak buluşmaları ayarlamış.

Yeni Şafak Osman Özgan
Örgüt deşifre olmaması için Koçyiğit'le eşi üzerinden irtibat kurarak buluşmaları ayarlamış.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, itirafçı olup serbest kaldıktan sonra çark eden Abdulkadir Koçyiğit hakkında düzenlenen iddianame, FETÖ’nün TSK içerisindeki faaliyetlerini sürdürdüğünü, gizli örgütsel görüşmeler yaptıklarını ve hala "darbeyi ulusalcılar yaptı" algısı oluşturduklarını ortaya koydu.

YENİ İMAM BULDULAR

Koçyiğit’in, FETÖ’nün talimatıyla "hikaye uydurdum" diyerek çark ettiği ifadesindeki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da devam ettirdiği örgütsel faaliyetlere ilişkin kısımlar dikkat çekti. Buna göre Koçyiğit, 15 Temmuz'dan sonra da Mert kod adlı mahrem imam Saffet M. ile birkaç kez gizli görüştü. Yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında M. tutuklanarak cezaevine koyuldu. Ancak örgüt, bu kez de başka bir mahrem imamı Koçyiğit ile irtibatlandırdı. Örgüt, Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli şüpheli Koçyiğit’i deşifre etmemek için eşi Z. Koçyiğit ile irtibata geçti. Eşi ile temasa geçen kadın, FETÖ’den içeri alınan mahrem imam Saffet M.’nin eşinin bilgilerini vererek temas kurdu ve görüşmelere devam edecekleri yeni adresi bildirdi. Koçyiğit ve yeni mahrem imam ‘Fehmi’ kod adlı Fatih T. bu şekilde 2017’nin başlarından itibaren görüşmelere başladı.

ULUSALCILAR YAPMIŞ!

Yine Koçyiğit'in ifadesiyle, örgütün, "darbeyi ulusalcılar yaptı" tezini savunmaya devam ettiği, bu yolla örgüt üyesi askerler üzerinde algı oluşturmaya çalıştığı da açığa çıktı. Koçyiğit, ifadesinde, "Darbe kalkışmasının ulusalcılar tarafından yapıldığını, bu olaylara FETÖ içerisindeki şahısların karıştırılmış olduğundan bahsediyordu" ifadesini kullandı. Koçyiğit, söz konusu mahrem imam ile en son gözaltına alındığı tarihten günler öncesi olan 2017 Aralık'ta görüştü. Bu da örgütün TSK yapılanmasının hala faal olduğunu da gözler önüne serdi.

GÜNDEM
Burak Akın’a FETÖ üyeliğinden dava

GÜNDEM
KPSS hırsızı mahrem çıktı