Erdoğan'dan 'yüzde 50+1' mesajı: Değişmesi isabetli olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ve yeni anayasa isteğini vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez." dedi.

Seda Ekinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız

Yeni anayasa sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis’te yeni anayasa çalışmalarına birkaç defa başladık ancak muhalefetin engellemeleri, verdiği sözleri yerine getirmemesi nedeniyle hep yarım kaldı. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez." dedi.

Erdoğan'dan dikkat çeken 50+1 mesajı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya dönüşü önemli mesajlar: Vakit çok geç olmadan İsrail’in nükleer silahları denetlenmeli

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya rehine takası teklifi

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Batı' dünyasına seslendi: İsrail'in elindeki 10 bine yakın rehine ne olacak?