Erbakan Hoca dualarla anıldı

27 Şubat 2011 yılında hayatını kaybeden Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 4. yıl dönümünde Zeytinburnu'nda bulunan Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Etkinliğe öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve parti üyeleri de katıldı. Hoca'nın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Yeni Şafak

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 4. yılında Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları üyeleri, vatandaşlara gül suyu, helva ve lokum ikram etti. BÜYÜK EMEKLERİ OLDU Programda konuşan Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, “Erbakan hocamız ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için büyük hizmetlerde bulunmuş değerli bir devlet adamımızdır. Bugün ülkemizi yöneten kadroların yetişmesinde büyük emekleri olmuştur. Hocamızı ve düşüncelerini gelecek nesillere aktarma anlamında vefatının 4. yılında öğrencilerimizle birlikte kabri başında dualarla, rahmet, minnet, şükran ve özlemle anmış olduk. Allah tekraren gani gani rahmet eylesin" ifadelerini kullandı. HATIRASINI YAŞATMALIYIZ Birikim Koleji’nde Edebiyat Öğretmeni olan Mehmet Sözer, gençlerin sima olarak Erbakan’ı tanıdığını belirterek, onun mücadelesini devam ettirmek için bu tür etkinliklere katıldıklarını anlattı. Erbakan’ın anlatılabilmesi ve anlaşılabilmesinin önemine işaret eden Sözer, “Hatırasını onunla alakalı çalışmaları ve onun eserlerini okuyarak yaşatabiliriz” dedi. DAVASI İÇİN YAŞADI, HAYATA İZ BIRAKTI Ahi Evran Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi İsmail Hakkı Turan da “Erbakan, İslam’ın lideriydi. İslam deyince Erbakan akla geliyor. Milli görüş çerçevesinde emeğini sarf etti. Yurtdışıyla ilişkisi olmadan davası için yaşamıştır ve hayata iz bırakmıştır” diye konuştu.

İETT, Necmettin Erbakan’ın kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı’nı, fotoğrafları ve hayat hikayesini kullanarak yeniden düzenledi. Tasarım çalışmasıyla Erbakan’ın fotoğrafları ve hayat hikayesi durağa yerleştirildi. Uygulama Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yılında Fatih’teki Mehmet Akif Ersoy Durağı’nda, Barış Manço’nun ölüm yılında ise Kadıköy Moda’daki Barış Manço Durağı’nda yapılmıştı.

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Erbakan’ın vefatının 4. yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Müreffeh, insanların mutlu olduğu yeni bir dünya idealini taşıyan Erbakan’ın siyasi hayatı boyunca gelişen ülkelerin ve İslam dünyasının ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliğini ve dayanışmasını savunduğunu vurgulayan Musavi, “Kendisi idealleri, mücadelesi, bilgi birikimi, tecrübesi, İslam dünyasına yön verici fikirleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinmiş, sadece Türk siyasi hayatının değil, dünya siyasetinin ve özellikle de İslam dünyasının önemli şahsiyetlerdendi” değerlendirmesini yaptı.

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının 4’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Bursa’ya geldi. Ahmedinejad, kent girişinde Vakıf Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindekiler tarafından karşılandı. GERÇEK BİR SİYASETÇİ VE MÜMİNDİ Ahmedinejad, konakladığı otelin lobisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Merhum Erbakan’ın, idealist, hedefleri bulunan kişiliğe sahip büyük bir insan olduğunu belirterek, “Dünya meselelerini çok iyi tanıyordu. Beşer hayatının problemlerini çok iyi idrak etmişti ve tasarladığı programlarla beşer hayatının düzeltilmesi doğrultusunda programlar ileri sürmüş, çabalar sarf etmişti” ifadesini kullandı. Ahmedinejad, Erbakan’ın aynı zamanda gerçek bir siyasetçi ve mümin olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmanı ve siyaseti birdi. İki yüzlü değildi. O, insanlık toplumuna hizmet etmek için ve bütün bir dünyada adalet ve barışın yerleştirilmesi doğrultusunda çabalar sarf etti.” HUMEYNİ'NİN EVİNİ ZİYARET ETTİ Mahmud Ahmedinejad, daha sonra Vakfın Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindekilerle cuma namazını tarihi Ulu Camii’nde kıldı. Ahmedinejad ve beraberindekiler daha sonra Humeyni’nin bir dönem Bursa’da ikamet ettiği ve şu anda Cansel ve Tayfun Köktay çiftine ait olan evi ziyaret etti. Kapıda karşılanan Ahmedinejad, eve girerek bir süre onlara misafir oldu.