En son TEM’de görüldü

Kanlı darbe girişiminin sabahı Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan ve mahkemede serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz, son olarak 19 Temmuz'da TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden geçerken görüntülendi. Otomobilini Akyazı'daki kayınpederinin evine bırakan Öksüz'ün yur tdışına kaçmış olabileceği değerlendiriliyor.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan

Darbe girişimi sırasında Ankara'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilerek serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz en son 19 Temmuz 03.00 sıralarında TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden geçerken görüntülendi. Polis, firari Öksüz'ün serbest kaldıktan sonra Esenboğa'dan Sabiha Gökçen Havaalanı'na geldiğini, otoparktaki 34 SIR 49 plakalı otomobilini aldıktan sonra bir süre İstanbul'da kaldığını, otomobili ile 19 Temmuz günü 03.00 sıralarında Akyazı TEM gişelerinden geçtiğini kameralardan tespit etti.

YURT DIŞINA KAÇMIŞ OLABİLİR

Öksüz'ün otomobili Akyazı'da kayınpederinin evinin garajında bulunurken, otomobil yapılan incelemenin ardından yediemin otoparkına çekildi. Öksüz Akyazı'ya uğradıktan sonra kayıplara karıştı. Hakkında yakalama kararı çıkan Öksüz'ü arayan polis, 19 Temmuz'dan sonra Adapazarı'nda 4 ve kayınpederinin yaşadığı Akyazı'da ise 6 olmak üzere 10 ayrı adreste arama yaptı. Öksüz'ün yurt dışı kaçmış olabileceği değerlendiriliyor. Bu arada Öksüz'ün banka hesapları ve odasında el konulan bilgisayarı inceleniyor. Öksüz'ün, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve “darbe fetvası” verdiği ileri sürülüyor.

14 YILDA 109 YURT DIŞI GEZİSİ

Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile teröristbaşı Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Öksüz'ün 2002'den bu yana 109 kez yurt dışına çıktığı belirlendi. Görev yaptığı Sakarya Üniversitesi, Öksüz'ün, en son 10 Mayıs 2012'de izinli olarak yurt dışına (Arnavutluk) çıktığını ve bunun dışındaki çıkışların, bilgileri ve izinleri dışında olduğunu açıkladı. Üniversite ayrıca, firari terörist Öksüz'ün meslekten atılması için hazırlanan dosyayı YÖK'e gönderdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/10/01/59/resized_65ed2-180ce4e5arac.jpg

Adil Öksüz'ü saklayanlar tutuklandı

Darbe girişimi sırasında Ankara'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve 'Akıncı'ya tarla bakmaya gittiğini' savunup serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün kaçışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı. Yürütülen soruşturma kapsamında Öksüz ile akraba olduğu belirtilen Ali Sami Yıldırım, Erdal Şen ve İlhan Yıldırım gözaltına alındı. Şüphelilerin Öksüz'ün Üsküdar ilçesindeki bir binada kaçıp saklanmasına yardım ettikleri belirtildi. Şüphelilerden Erdal Şen'in gazeteci olduğu, bir süre Habertürk Gazetesi Ankara temsilcisi olarak görev yaptığı, son dönemde ise Meydan Gazetesi'nde çalıştığı öğrenildi. Diğer şüpheli İlhan Erdem'in FETÖ/PDY'nin Kanada imamlığı yaptığı, Ali Sami Yıldırım'ın ise Rusya imamlığını yürüttüğü belirtildi. Tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheliler "Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bırakan hakimlere soruşturma

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı gece Akıncı Üssü'nde yakalanan ve serbest bırakılan Adil Öksüz'ün tüm Türkiye'de arandığını söyledi. Bozdağ, HSYK'nın “hava kuvvetleri imamı” olduğu ileri sürülen Öksüz ile ilgili adli süreçte görev yapanlarla ilgili soruşturma başlattığını da açıkladı. Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti.