Emine Erdoğan'la tokalaştığı için muhaliflerce linç edilen Azra Akın tepkisini dile getirdi: Her zaman destekleyeceğim!

'Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile tokalaştığı için hem meslektaşları hem de muhalifler tarafından linç edilen Azra Akın, sosyal medyadan yayınladığı yazı ile saldırılara tepkisini dile getirdi. Akın "Bugün üzülerek görmekteyim ki ülkenin kutuplaşmasından en çok yakınan kesimler, aynı konuda bayrağı en önde taşımakta, konuları derinine düşünme ve değerlendirme fırsatını ellerinin tersiyle itmektedirler" ifadelerini kullandı.

Lokman Özdemir
Emine Erdoğan - Azra Akın

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun "Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Erzincan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Kalkan Yılmaz ve ebe Rahime Kesik katılım sağladı.

Azra Akın da katıldı

Emine Erdoğan'ın da iştirak ettiği "Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"na eski Türkiye ve Dünya Güzeli da katıldı ve burada konuşma yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği bu etkinlikte, koşullar uygun olduğu sürece en sağlıklı doğum yönteminin normal doğum olduğu vurgulandı.

Akın, kısa bir konuşma yaparak, normal doğumun önemi üzerinde durdu. Ancak, bu etkinliğin ardından sosyal medyada bazı meslektaşları ve muhalif cenah tarafından eleştirildi.

Eleştirilere tepki gösterdi

Bu tepkilere yanıt olarak Akın, kendisinin siyasi bir figür olmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı. Akın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, davet için Emine Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

"Ülkenin kutuplaşmasından en çok yakınan kesimler..."

Akın paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Bugün üzülerek görmekteyim ki ülkenin kutuplaşmasından en çok yakınan kesimler, aynı konuda bayrağı en önde taşımakta, konuları derinine düşünme ve değerlendirme fırsatını ellerinin tersiyle itmektedirler.

Tamamen kadını ilgilendiren ve kadın vücudunun mucizelerinden biri olan kutsal doğum işlevinde, öncelikle ve elbette kimin nasıl ve ne şekilde doğuracağı kadının kararı olmalıdır.

Ancak bu kararı alırken de bebek ve anne sağlığını ikinci plana atan yanlış öğreti ve korkuların esiri olmamalılardır. Yanlış anlaşılmamak adına, tıbbi olarak gerekli durumlarda sezaryen iyi ki var. Bebeğimizi ve bizi kurtarıyor.

Aynı zamanda, bugün ülkemizde ne yazık ki oranı tüm gelişmiş ülkelerin yaklaşık iki katına çıkmış sezaryen doğum hakkında, ülkem yetkililerinin ters giden bazı uygulamalara karşı tedbir alması, toplumu bu konuda uyarması ve bilinçlendirmesi gibi önemli çalışmaları her zaman destekleyeceğimi belirtmek isterim.

Emine Erdoğan'dan 'normal doğum' paylaşımı

Öte yandan Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 'Doğal Olan Normal Doğum' temasıyla gerçekleştirilen 'Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan paylaşımında ifadelerini kullandı.