Ela Quality artık Didim ve Demre'de

Osmanlı ve modern mimariyi bir arada barındıran Ela Quality Resort Hotel'e Didim ve Demre'de iki kardeş otel daha geliyor

Ümit Oğuz
Ela Quality artık Didim ve Demre'de

Ela Quality Resort Hotel, 2007 yılında Belek'te hizmete girmesinin ardından yakaladığı verimlilikle kısa zamanda kardeş otellerine sahip oluyor. Aktay Turizm bünyesinde faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel, kısa bir süre önce Didim'de 175 bin metrekarelik, Antalya Demre'de ise 75 bin metrekarelik iki arazi satın aldı. Yeni yatırımları için yönlerini Ege bölgesine çevirdiklerinin altını çizen Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, “Ayrıca 14 arazi ile daha ilgileniyoruz. Bizim konseptimize uygun olanları bünyemize katacağız” dedi. Didim Taşdibi mevkiinde çok özel bir koyda inşa edilecek otelle ilgili Karatopraklı, “Didim'deki otelimizi 2013 yılında hizmete açacağız” dedi. Arazilerle ilgili proje geliştiren Aktay Turizm Grubu, bu iki bölgeye Ela Quality Resort Hotel kalitesinde iki tesis inşa edecek. Didim'de yatırım 50 milyon doları bulacak. Didim'deki tesisin 350-400 odalı ve 800 yataklı olması planlanıyor. Bu tesisin hizmete açılmasının ardından Demre'de başlayacak diğer tesis için proje çalışmaları sürüyor.

800 YATAK KAPASİTESİ

Ancak şartların iyi gitmesi halinde iki tesisi de aynı dönemde açabileceklerinin sinyalini veren Karatopraklı, “Didim Taşdibi mevkiinde çok özel bir koyda biraz daha lüks kesime hitap edeceğiz. Tahmin ediyorum 40-50 milyon doları bulacak bir yatırım olacak. Daha farklı milliyetlere hitap edeceğiz. Demre ise Kemer'den sonraki tatil yapılabilecek en güzel yer. Didim'e göre daha fonksiyonlu bir yer” diye konuştu.

İstanbul oteli de sırada

Bir süredir İstanbul'da tarihi yarım adada şehir oteli için yer baktıklarını ve bu konuda da sona yaklaştıklarını hatırlatan Karatopraklı, en kısa zamanda tüm detayların netleşeceğini vurguladı. Karatopraklı, “Bizim hayalimiz tarihi yarımadada özel bir şehir oteli yapmak. Belki de sürpriz bir şekilde iki yerde birden de olabilir. Misafirlerimizi Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi dokuya sahip yerlerimizi özel turlarla gezdireceğiz” diye konuştu.