Yolları açık olsun

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy'de bulunan İş Bankası blokları temel atma törenine katıldı. Yeni Şafak muhabirinin, ‘İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu'yu İBB adayı olarak göstermesi ve DEM Parti’nin Başak Demirtaş’ı aday gösterme ihtimali ile birlikte 'İstanbul İttifakı'nın nasıl etkilenebileceği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Yolu açık olsun.'' ifadelerini kullandı.

Yusuf Özdemir
Ekrem İmamoğlu

İmamoğlu törenin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Yeni Şafak muhabirinin, ‘İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu'yu İBB adayı olarak göstermesi ve DEM Parti’nin Başak Demirtaş’ı aday gösterme ihtimali ile birlikte 'İstanbul İttifakı'nın nasıl etkilenebileceği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, ""Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her aday da değerlidir. Yolu açık olsun. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan, başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum. Ya da başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum" dedi.

TEK TEK ARAYIP TEBRİK EDECEĞİM

"İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu ile telefon görüşmesi yaptınız mı?" sorusunu cevaplandıran İmamoğlu, "Adaylar açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaşır, olgunlaşmaz hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim. Yolculuğum ve bu siyasetin bir centilmenlik duygusu içerisinde olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi paylaşacağım" diye konuştu.

GÜNDEM
Rakibimiz artık CHP

GÜNDEM
Yeni CHP üç parça

GÜNDEM
Muharrem İnce de CHP'ye kapıyı kapattı: Memleket Partisi seçimlere müstakil giriyor