Eğitime darbe

8 yıllık kesintisiz eğitimle İmam-Hatiplerin orta kısmı kapatıldı, İmam-Hatiplilerin önü katsayı engeli ile kesildi. Tüm mesleki eğitime ağır darbe vurulurken, bir nesil de heba edildi. Sanayi, tarım, turizm, eğitim ve daha birçok alanda ara eleman sıkıntısı yaşandı.

Yasemin Asan
Üniversitede okuyan başörtülü öğrenciler okullara alınmadı.

28 Şubat postmodern darbesinin estirdiği zulüm rüzgarı, kendisini en çok ‘eğitim’ alanında hissettirdi. Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alınan kararlarla 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildi. Bununla birlikte İmam-Hatiplerin orta kısmı kapatıldı, tüm mesleki eğitime darbe vuruldu.

KATSAYI ENGELİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/01/01/40/resized_e5873-a73aba74basortu.jpg

İŞKENCE ODALARI

Üniversitede okuyan başörtülü ve sakallı öğrenciler okullara alınmadı. İkna odalarında, inançlarından vazgeçmeleri için baskı yapıldı. Birçoğu okulunu yarıda bıraktı. Okul birincilerine, başları kapalı diye diplomaları verilmedi. Liselerde öğretmenler fişlenip haklarında soruşturmalar açıldı. İHL’lerde inançlı, tesettürlü binlerce öğretmen görevden atıldı.

KANUNSUZLUK

AK PARTİ DÜZELTTİ

Eğitim hakkı ellerinden alınan öğrencilere 2011 yılında AK Parti döneminde üniversiteye geri dönme hakkı tanındı, 2014 Eylül’de kılık kıyafet düzenlemesinin ardından 5’inci sınıftan itibaren başörtüsü hakkı geri verildi. Bu düzenleme tek eğitim alanıyla sınırlı kalmadı kamuda çalışan kişilere de başörtüsü hakkı verildi.

GÜNDEM
ÖNDER: Eğitimde 28 Şubat'ın etkileri devam ediyor