Donanmada FETÖ temizliği

Gölcük Donanma Komutanlığında görevli 43’ü muvazzaf asker olmak üzere 71 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. 500’e yakın ankesörlü telefon hattının incelenmesinin ardından düzenlenen operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak Şahin Şen
Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 43’ü muvazzaf 71 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Kocaeli merkezli 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda şüphelilerin 48’i gözaltına alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ imamlarıyla ankesörlü telefondan irtibat kurdukları belirlenen askerlere yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Daha önce gözaltına alınan itirafçıların verdiği isimlerin de yer aldığı 43’ü muvazzaf 71 TSK personeli hakkında hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında 500’e yakın ankesörlü telefon hattının incelendiği de öğrenildi.

17 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Şüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nce hakkında gözaltı kararı verilen askeri personelin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kocaeli, İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Malatya, Manisa, Yalova, Zonguldak, Hatay, Kayseri, Muğla, Çanakkale, Denizli, Konya, Bursa ve Gümüşhane’deki adreslere giren ekipler, çok sayıdaki örgütsel dokümanı ele geçirdi. Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.