Dokunulmazlık Meclis'te

AK Parti, bütün dokunulmazlık zırhlarını sınırlandırmak için harekete geçti. Anayasa'nın 83, 100 ve 129. maddesi başta olmak üzere milletvekili, bakan ve memurların dokunulmazlıkları sınırlandırılacak.

Yeni Şafak
Arşiv

---------------------------------- manset ------------------------------------------- ---------------------- manset ---------------------

AK Parti, Anayasa'da bulunan bütün dokunulmazlık zırhlarını sınırlandırmak için harekete geçti. Anayasa'nın 83., 100. ve 129. başta olmak üzere milletvekili, bakan ve memurların dokunulmazlıkları sınırlandırılacak.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa'da bulunan bütün dokunulmazlıkların sınırlandırılmasına yönelik paket hazırlayacak. Hazırlanacak pakette milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen 83. maddenin yanında, bakanlara dokunulmazlık zırhı getiren Anayasa'nın 100. maddesi ve memurların yargılanmalarına engel teşkil eden 129. madde diğişikliğinin de yer alacağı öğrenildi. Paket, CHP'ye verilecek. CHP ile mutabakatın sağlanmasının ardından dokunulmazlıkların sınırlandırılmasına yönelik düzenleme Meclis'e getirelecek.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yılbaşından sonra Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nu toplayacağını açıklayarak, "Bütün dosyaları Genel Kurul gündemine indireceğiz" dedi.

Siyasete hep dokunuldu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek de, "Bugüne kadar siyasetçiye hep dokunuldu, partiler kapatıldı, mahkumiyetler verildi. Ama aynı ölçüde başkalarına dokunma imkanı olmamıştır. Niye? Bu zırhlar dolayısıyla. Bu ayrıcalıklarda kantarın topu kaçmıştır. Bir düzenleme yapılacaksa bir bütünlük içinde olmalı. Avrupa ülkelerinde bunun sınırları neyse o sınırlar çerçevesinde bu ayrıcalıkları yeni baştan gözden geçirmek gerekir" dedi.