Doç. Albaya 15 yıl istendi

FETÖ’nün kullandığı iletişim tekniklerinden ankesörlü telefon soruşturması kapsamında kripto örgüt üyeleri tek tek tespit ediliyor.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan
Fotoğraf: Arşiv

Bu soruşturmada şüpheli olan ve etkin pişmanlıktan faydalanan H.T., örgütün en önem verdiği kurumlardan GATA’da görev almış Kd. Albay Doç. Ali Ayata’yı deşifre etti.

“15 YIL EGE BÖLGE İMAMIYDI”

H.T., Ayata’nın 2007-08 yıllarında İstanbul’da örgüt toplantılarını organize ettiğini, kendisinin bir toplantıda 15 yıl Ege Bölge sorumlusu olarak görev aldığını söylediğini aktardı. Bir başka şüpheli S.E. de GATA’da öğrenim gördüğü 1993 yılında Ayata’nın dönem arkadaşı olduğunu ve halen İstanbul GATA’da göz alanında doçentlik yaptığını belirtti.

AYATA İDDİALARI YALANLADI

İfadeler üzerine gözaltına alınan Ayata, FETÖ ile irtibatının bulunmadığını savundu. Gözaltına alınmadan önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yaptığını belirten Ayata, iddiaların kendisinin önünü kesmek için üstüne atıldığını öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayata hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçu kapsamında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

GÜNDEM
Kırgızistan’la yeni sayfa

GÜNDEM
İcra takibi yakalattı