Diyanet’ten teknolojik OHAL

Diyanet, FETÖ'nün kullandığı şifreli iletişim programı olan ‘Bylock’a karşı önlemlerini artırdı. Tüm personele, “lisansı olmayan hiçbir uygulama kurumsal ağdaki cihazlara indirilemeyecek” uyarısında bulunuldu.

Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) haberleşme ağı 'Bylock'un deşifre edilmesinin ardından kurumlarda önlemler artırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı da yeni bir teknolojik genelge göndererek kurumları uyardı. Genelgeye göre lisansı olmayan hiçbir uygulama kurumsal ağda kullanılan cihazlara indirilmeyecek, dağıtılmayacak ve yüklenmeyecek. İzinsiz olarak kurumsal ağa hiçbir cihaz dahil edilmeyecek. Kurum içi bilgi kaynakları (duyuru, haber, doküman vb.) yetkisiz veya izinsiz olarak kişi-kuruluşlarla paylaşılmayacak. Kurum bilişim kaynakları, kaynakların güvenliğini tehdit edici ve/veya onlara zarar verici biçimde kullanılmayacak.

ÖZEL YAZILIM İNDİRİLMEYECEK

Kurumsal ağa bağlı tüm bilgisayarların ve bunlar üzerindeki verilerin güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde güvenlik ihlali yaratılmaması, kurumsal ağ trafiğinin olumsuz yönde etkilenmemesi, sistem kaynaklarının gereksiz şekilde tüketilerek ağ üzerinden kullanılan uygulama yazılımlarının veri tabanı sunucuları ile iletişiminin olumsuz yönde etkilenmemesi için Başkanlık ağına bağlı tüm kullanıcılar, İnternet üzerinden kendi bilgisayarlarına özel yazılım, oyun, film, video ve ses dosyaları vb. materyalleri indirmeyecek. Web kamera vb. görüntüleme araçları kullanmayacak.

KURUMDAN AYRILANLAR HESAPLARINI İPTAL EDECEK

Kurumsal ağ üzerindeki bilgisayarlara yetkisi olmayan kişilere erişim izni vermeyecek, ağ kaynağına veya servisine zarar verecek girişimlerde bulunmayacak. Kurumdan ayrılma, emekli olma, birim değiştirme gibi personel hareketleri ya da kullanımına ihtiyaç kalmayan durumlarda kullanıcıların ağ, uygulama yazılımları, e-posta, FTP hesaplarının ivedilikle iptali ilgili bilgi işlem birimine bildirilecek.