Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rus ortaklarımıza inanıyoruz ancak teröristlere güvenemeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının başlamasının, ileriye doğru büyük bir adım olduğunu söyledi. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Bugün itibarıyla Rusya YPG'lilerin çekildiğini bildirdi. Rus ortaklarımıza inanıyoruz ancak teröristlere güvenemeyiz" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın YPG/PKK'lı teröristlerin güvenli bölgeden çekildiğine ilişkin bildirimlerine inanmak zorunda olduklarını, ancak teröristlere güvenmediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, önceliklerinin Suriye krizini, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı doğrultusunda, Suriyelilerin sahiplendiği bir süreç dahilinde bitirmek olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, garantör ülkelerin ve Suriye meselesinin tüm taraflarının Komiteye tam destek vereceğini ifade ederek, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının başlamasının, ileriye doğru büyük bir adım olduğunu söyledi.

Sahadaki iş birliğine de değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Çavuşoğlu, mültecilerin güvenli ve rızaları dahilinde Suriye'ye dönüşlerini de çok önemsediklerini dile getirerek, tüm koşulların sağlanması için BM ile iş birliği yapılması gerektiğinin altını çizerek, "2 milyon civarı Suriyelinin terörden arındırılmış alanlarına dönebileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Astana garantörleri olarak birlikte çalışmaya kararlı olduklarının altını çizdi.

"Teröristlere güvenemeyiz"

Çavuşoğlu, Anayasa Komitesi sürecinin zorlu bir süreç olacağını, tüm tarafların birbirlerini düşman olarak görmektense, birlikte çalışmaya odaklanmaları gerektiğini belirtti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: Terör koridorunu dağıttık