Devlet üniversitelerine yerleşin talimatı

Konya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan A.K, FETÖ’nün örgüt üyelerine, devlet üniversitelerine yerleşilmesi talimatı verdiğini anlattı. A.K, Selçuk Üniversitesi’nin yönetiminin ele geçirilmesinin planlandığını söyledi.

Yeni Şafak

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan A.K, FETÖ'nün, üyelerine devlet üniversitelerine yerleşilmesi talimatı verdiğini anlattı. Lise döneminde cemaatle tanıştığını söyleyen A.K., üniversitede çeşitli görevlerde yer almış. A.K., 'devlet üniversitelerine yerleşin' talimatının bir konferans salonunda örgütte üst düzey kişilerin de aralarında bulunduğu toplantıyla verildiğini aktardı.

ANKARA'DAN 'AĞABEY' GELMİŞ

Toplantıda yaklaşık 100-150 kişinin olduğunu belirten A.K, cemaate bağlı çeşitli grupların da orada olduğunu ekledi. Ev ağabeylerinin de katıldığı toplantıyı Ankara'dan cemaatin önde gelen bir abisinin yönettiğini vurgulayan A.K., “Toplantının ilk bir saatinde cemaatin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri anlatıldı. Sonrasında ise Konya ilindeki faaliyetlerle ilgili bilgi alındı. Tüm Türkiye genelinde cemaate ait üniversite sayısı ile devlete ait üniversitelerde cemaat mensubu sayılarının artırılması gerektiğini söylüyorlardı" dedi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HEDEFTİ

Mevlana Üniversitesi'nin kurulmasının ardından sohbet toplantılarında “Artık yavaş yavaş üniversitelere de el atmamız gerekiyor" ifadelerinin kullanıldığını söyleyen A.K., Selçuk Üniversitesi'nin yönetiminin ele geçirilmesinin hedeflendiğini, öğretim üyelerinin de bulunduğu bir villada bu konularda birtakım kararlar alındığını dile getirdi.