Devlet gerekli bedeli ödetecek

Beştepe’de Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nden kanaat önderleri ile buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li vekil ve belediyelere sert çıktı: Paraları ben dağa nasıl ulaştırırım, Kandil’e nasıl ulaştırırım?’ bunun gayreti içerisindeler ama bugünler onların iyi günleri, onu söyleyeyim. Bunların bedelini ödeyecekler...

Yeni Şafak Fazlı Şahan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam iftarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan kanaat önderlerini ağırladığı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftarda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ağırlıklı olarak terörle mücadele verdi. Teröre karşı tavizsiz mücadelenin devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:

DİMDİK DURACAĞIZ

Terörün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Asla teröre taviz veremeyiz. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor, devam edecek. Devletin görevi can güvenliğini, mal güvenliğini sağlamaktır. Bunların hepsi devletin görevidir. Bu görevi yerine getirmek için bütün gücümüzle seferber olduk ve buna devam edeceğiz.

ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞTUK

Şehitlerimiz oldu. Şu anda yaklaşık 600 civarında şehidimiz var, ama 8 bine yakın da etkisiz hale getirilen terörist var. Bu bir mücadelenin sonucudur. Şehit niye vardır? Dini için, vatanı için. Bu uğurda mücadelesini verir. Ve kuru toprak vatan olmaz, şehit kanlarıyla yoğrulursa vatan olur. Onun için hep ne dedik? Tek millet dedik. İşte görüyoruz ki bu örgüte silah bıraktırmak için çalışması gerekenlerin kendileri ellerine silah almışlar. Onlara anladıkları dilden konuşmak gerekirdi, nitekim öyle yaptık.

YARGIYA HESAP VERECEKLER

Lice'de 8 bin kişiyle yapılan operasyonda bütün tarlalar temizleniyor. Çünkü terör örgütünün en büyük gelir kaynağı oldu. Bölgeye yaptığımız tüm yatırımlar, bunların engellemeleriyle karşılaştı. Arabasının arkasında terör örgütüne silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz. Sözde mezarlarda yargı ofisleri kuranlar bu ülkede samimi olamaz. Çok yakında yargının önüne çıkacak hesabı verecekler.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Bir süredir terör örgütü de güdümündeki parti de, bölgedeki hadiseleri uluslararası platformlara taşıyabilmek için uğraşıyorlar. Cizre ile ilgili bir kitapçık hazırlamışlar, utanmadan devletin yakıp yıktığını öne sürüyorlar. Bölücü terör örgütü suçüstü yakalanmıştır. Vatandaşlarımıza zulmederken, evlerini yıkarken, çocuklarını zorla ellerinden alırken devletin müdahalesiyle karşılaşmıştır.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Onlar eline geçen parayı 'Ben dağa nasıl ulaştırırım, Kandil'e nasıl ulaştırırım?' bunun gayreti içerisindeler ama bugünler onların iyi günleri, onu söyleyeyim. Bunların bedelini ödeyecekler ve devlet bütün bunların arkasını hassas bir şekilde takip ederek, bunlara gerekli olan bu bedeli ödetecektir. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkını, sen terör örgütlerine çeşitli hilelerle gönderemezsin.

ELİNE SİLAHI ALAN...

Elinde silahı olan, karşısında güvenlik güçlerimizi bulacak, bunu böyle bilsinler. Silahıyla can alanın arkasında duran siyasetçi, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu mensubu karşısında idari birimlerimizi, savcılarımızı, hakimlerimizi bulacak. Yurt dışında aynı yalanları pazarlamaya çalışanlar karşılarında diplomatlarımızı, bu konularla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarımızı bulacak. Hiçbir alan boş bırakılmayacak, hiçbir iftira cevapsız kalmayacak, hiçbir yalan gerçeğin ışığından kaçırılmayacak.

Özel harekatçı eşlerine iftar

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/06/24/03/54/resized_9fc20-fa91ccbaemine2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan terörle mücadelede etkin faaliyet gösteren polis özel harekatçıların eşleriyle Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde düzenlenen iftarda bir araya geldi. Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, milletin huzur ve selameti için canlarını ortaya koyan emniyet görevlilerini minnetle andıklarını belirterek, şehitlere rahmet diledi. Büyük devletlerin sorunlarının da büyük olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin bölünmesini pusuda bekleyenlere karşı birlik ve beraberliğin önemine değindi. Erdoğan, “Vatan bir milletin evidir. Evimizi hep birlikte koruyacağız. Birlik ve beraberliğimizi yenecek hiçbir güç yoktur.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Beyazıt Camii'ni açtı

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/06/24/03/56/resized_ac843-beeebe05erdo.jpg

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda TAV şirketi tarafından yapımı tamamlanan camiyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katıldığı bir törenle ibadete açıldı. Törende yaptığı konuşmada caminin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Erdoğan şunları kaydetti: Camiyi geçen haftalarda gezdim. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin sentezini burada gördüm ama modern mimarinin de burada gözardı edilmediğine bizzat şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemli. Biz bu caminin adını, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle, Yıldırım Beyazıt Camii adını buraya koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Beyazıt ile anılan bir cami oluyor. Hayırlı olsun diyorum.”Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Görmez'in yaptığı duanın ardından Erdoğan, “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek kurdeleyi kesti ve camiyi ibadete açtı.