Deşifre olmayanlar boş kadrolara sızsın

FETÖ, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimine rağmen örgüt elemanlarına talimatlar yağdırıyor. Kadıköy’de 6 ayrı eve düzenlenen eş zamanlı baskında yakalanan 7 şüphelinin, Skype benzeri özel bir yazılımla haberleştiği ortaya çıktı. Mesajlarda, “deşifre olmayanlar devlet kadrolarına sızmaya devam etsin” mesajı dikkat çekti

Yeni Şafak Hamdi Koçoğlu

Başarısız ihanet girişiminde büyük darbe yiyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet kurumlarına sızabilmek için deşifre olmayan elemanlarına mesajlar yolladığı ortaya çıktı. Bir istihbaratı değerlendiren Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye ait hücre evi boşaltarak, Fetullah Gülen'in kitaplarını çöpe atan bölge sorumlusu ev imamını gözaltına aldı. Şüpheliye ait cep telefonunda, bazı örgüt elemanları arasında haberleşmeyi sağlayan Skype benzeri şifreli mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi. Bu programdan kendisini bölge sorumlusu gibi tanıtan polis, örgütün diğer elamanlarına mesaj attı.

TELEFONLA ŞİFRELİ HABERLEŞME

Randevu yerine gelen 6 kişi sivil ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlılara ait 5 ev ile bir depoda yapılan aramada, 3 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, çok sayıda şifrelenmiş dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bilişim uzmanı polislerin incelediği bu kişilerin cep telefonlarında da özel bir şifreleme mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi. Uzmanlar taraından çözülen programda, başarısız ihanet girişimine rağmen pes etmeyen FETÖ'cülerin ilginç mesajlar attıkları belirlendi.

KENDİNİZE SİYASİ REFERANS BULUN

FETÖ/PDY'nin devlete sızmış memurlarının açığa alınmasının ardından, tüm hücre evlere gönderilen mesajlarda, “deşifre olanlar” ve “gizli kalmayı başaranlar” olarak çalışma istedikleri, gizli kalmayı başaran örgüt üyelerin yeniden devlete sokulması için harekete geçilmesi talimatı verildiği belirlendi.

Müracaat formu hazırlayan örgüt imamlarının TC numarası ve özlük bilgisi istedikleri de ortaya çıktı. Mesajlardaki önemli bir ayrıntı ise, “deşifre olmayan yetkililerden ve siyasilerden referans bulun” talimatı dikkat çekti.

ABİLERİMİZ HİÇ BOŞ DURMUYOR

Yazışmalarda, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası boş durmadıkları, “ABD ve AB'deki abiler, şu anda yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yürütüyor. Hizmet ve hoca efendi medya gündeminden hiç düşmüyor”, “Deşifre olmayanlar devlet kadrolarına sızmaya devam etsin” şeklindeki mesajlardan ortaya çıktı. Mesajlarda, “Boşalan devlet kadrolarına memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış FETÖ elemanları üzerinden devam edin, başvuru için yönlendirin. Bu elemanların, TC numarası, ad, soyad ve telefon numaralarını bizlere ulaştırın. Değerlendirme notlarıyla müracaat formları hazırlayın. Deşifre olanlar ve olmayanların, ayrıca deşifre olmayanlardan ulaşılan ve ulaşılamayanların sayıları ile bilgilerini bize iletin. Kadrolar için başvuruda bulunanlar, hizmetle alakası olmayan siyasileri kendilerinden habersiz olarak referans yazsınlar” cümleleri örgütün kirli emelini gözler önüne serdi.

KILAVUZLARINI ATIN

Şüphelilerin olası polis baskınlarına karşı da önlem almaya çalıştıkları anlaşıldı. Bir yazışmada, “Bir yerde polisin ziyaret etdiği evde hususi yerlerin başvuru kılavuz gibi dokümanlar çıkmış. Bunlarla ilgili olarak kaldıkları hizmet evinde başvuru kılavuzları ve hususi sınavları çağrıştıran hiçbirşey olmamalı...” uyarısı yapıldığı görüldü. Örgüt üyelerinin ayrı bir mesajlaşma programından da kod isim kullanarak aileleriyle görüştüğü öne sürüldü.