Demokrasiye saldırdılar

15 Temmuz’da ülke tarihinin en kanlı darbe girişiminin yaşandığını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının demokrasimize yapıldığını ifade etti. İzmir’de partisinin düzenlediği “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, Meclis’e topun da tüfeğin de işlemeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin “Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanmış bir grup bir darbe girişiminde bulundu. İlk tespiti yapmamız gerekiyor. Bu darbe kime yapıldı, bu darbe Cumhuriyetimize ve demokrasimize yapıldı. Bu darbe girişimi, demokratik parlamenter sistemimize karşı yapıldı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimize karşı yapıldı. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu darbe girişimi.” dedi.

MECLİS'E TOP-TÜFEK ÇALIŞMAZ

Kılıçdaroğlu, partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitinginde yaptığı konuşmada darbe girişimini öğrenir öğrenmez, milletvekillerine 'derhal Meclis'e gidiniz, Mecliste çalışınız, darbeyi püskürtmek için her türlü çabayı gösteriniz' dediğini aktardı. Kılıçdaroğlu, "Bu Meclis, Mustafa Kemal'in Meclisidir. Top da tüfek de çalışmaz buraya.” diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar, oluşturulan güvenlik noktalarından geçerek Gündoğdu Meydanı'na giriş yaptı. Miting şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından açıldı. Türk bayraklarının hakim olduğu alanda, bazı STK'ların flamaları da yer aldı.

Başbakan'a KHK mektubu

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a bir mektupla KHK endişesini iletti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, TSK gibi çok önemli bir kurumun olağanüstü hal süresini de aşacak şekilde yeniden düzenlendiğini belirterek, bunun ortak akıl ve kanun yoluyla yapılmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu bildirdi.