Darbeciler ‘abi’leriyle birlikte yakalandı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden 2 gün önce FETÖ abilerinden talimat aldıkları tespit edilen Çekmeköy Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli subaylar Muhammed Aliko, Mustafa Özyurt ve talimat aldıkları 2 FETÖ abisi tutuklandı.

Yeni Şafak

FETÖ'nün hain 15 Temmuz kanlı darbe girişimini organize eden darbeci askerlere yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 15 Temmuz gecesinden 2 gün önce Çekmeköy Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli subaylar Muhammed Aliko ve Mustafa Özyurt'un 2 FETÖ 'abi'siyle görüştüğünü tespit etti. Kod adları Baki ve Asım olan 'abi'lerin asıl kimlikleri de tespit edildi.

2 GÜN ÖNCE TALİMAT VERİLDİ

Soruşturmada FETÖ abilerinin 13 Temmuz günü Aliko ve Özyurt'u aradığı, 15 Temmuz darbe girişimini işaret ederek emirler verdiği, rütbeli bir kişinin onları arayarak talimatlar vereceğini, bu talimatları eksiksiz yerine getirmeleri gerektiğini söylediği tespit edildi. Örgütün abilerinden gelen bu talimat üzerine 15 Temmuz günü FETÖ'den tutuklu bulunan Jandarma Yüzbaşı Dursun Şimşek'in Sabiha Gökçen Havalimanı işgali için Aliko ve Özyurt'a o bölgeye intikal etmeleri için talimat verdiği öğrenildi.

BAŞARISIZ OLUNCA KAÇTILAR

Talimat üzerine kendi görev yerleriyle ilgisiz olan Sabiha Gökçen Havalimanı'na darbe yanlısı askerlere destek olma amacıyla teçhizatlı olarak giden iki şüpheli Jandarma, Dursun Şimşek'in temin ettiği silahlarla hareket etti. 2 Jandarma subayı, darbe girişimi başarısız olunca birliklerine döndü ve bir süre sonra polis tarafından yakalandı.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜLER

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay yürüttüğü soruşturma kapsamında Adliyeye çıkarılan Muhammed Alikon ve Mustafa Özyurt, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme' suçu kapsamında tutuklamaya sevk etti. İki askere talimat veren FETÖ abileri de aynı suç kapsamında mahkemeye sevk edildi. Dört şüpheli İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine konuldu.