Darbe ilk kez iddianamede

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de yer verildi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in “bir numaralı sanık” olarak gösterildiği iddianamede, Gülen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 900 yıl hapis cezası, 2 milyon 210 bin günü kapsayan adli para cezası talep edildi. Başsavcılığın Eylül 2015'te başlattığı ve 13'ü tutuklu 111 sanık hakkında yürüttüğü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianame, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İKİ NUMARA İSRAİL İMAMI

Darbe girişimleriyle ilgili görsellerin paylaşıldığı iddianamede, silahlı terör örgütü üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti'nde kaos ortamı yaratmaya çalıştıklarının altı çizilerek Gülen'in talimatları doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi. İddianamede, 2 numaralı şüpheli olarak FETÖ'nün “İsrail imamı” firari Harun Tokak, 3 numaralı şüpheli olarak örgütün eski “MİT ve bürokrasi imamı”, halen “Asya imamı” olarak bilinen firari Murat Karabulut, 4 numaralı şüpheli olarak da Karabulut'un yardımcısı Uşaklı iş adamı Hazim Sesli yer alıyor.

GÜLEN'E BİN 900 YIL HAPİS İSTEMİ

Sanıkların örgütün finans kaynaklarını yönettikleri, “himmet”, “bağış”, “kurban”, “zekat” gibi yöntemlerle özellikle iş adamlarından topladıkları paraları kurdukları paravan şirketler aracılığıyla ABD'ye aktardıkları iddia ediliyor. 110 sanık hakkında 2 yıl ila ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezası talep edildi. FETÖ elebaşı Gülen hakkında ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 900 yıl hapis cezası ile 2 milyon 210 bin gün adli para cezası verilmesini talep etti.