"DAEŞ'e destek" iftiralarında FETÖ’nün parmak izleri

Uzunca bir süredir FETÖ'cü medya tarafından yayılan yalan haberler, içeride ve dışarıda Türkiye’ye muhalif medyatik, akademik, istihbari ve siyasi kanallar tarafından ‘sözde muteber yerel bir kaynağa’ dayandırılarak alıntılanıyor ve dolaşıma sokuluyor. “Erdoğan DAEŞ’i destekliyor” ve “Erdoğan Kürtler’e savaş açtı” iddialarını desteklemek ve büyütmek isteyen gizli el, eğer 356 generali olan TSK’da 149 general barındırıyorsa, neler yapabilir ve neler yapabilmiştir? Merve Şebnem Oruç, FETÖ'cü darbe girişiminin kodlarını tüm ayrıntılarıyla yazdı.

Yeni Şafak

FETÖ darbe girişimi kapsamında soruşturmalar devam ederken başta TSK olmak üzere eğitim, sağlık ve yargıda gerçekleştirilen ihraçlarla Türkiye'de yeni bir döneme imza atılıyor. Kökleri yaklaşık 40 seneye dayanan cemaat birleşimi son çırpınışlarını yaşıyor. Türkiye karşı oynanan her oyunda FETÖ izi olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda uluslararası basının destek verdiği "Türkiye DAEŞ'le işbirliği yapıyor" iftirasında da FETÖ'nün rolü olduğu belirlendi.

Peki FETÖ'cü yapılanma ülkenin can damarları sayılan kurumlarına nasıl sızdı? Kamu ve özel kuruluşların içindeki örgütlenmenin amacı neydi? FETÖ'nün yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ile oluşturduğu yumuşak güç, uluslararası güçlerin emriyle mi kuruldu?

İşte Merve Şebnem Oruç'un FETÖ'nün küresel ve bölgesel gücünün kritiklerini kaleme aldığı yazı;