Cuntacıların hakim eşleri açığa alındı

Darbeden sonra 3 bin 390 hakim ve savcıyı ihraç eden HSYK, FETÖ soruşturması kapsamında 12 yargı mensubunu daha görevden uzaklaştırdı. Açığa alınan isimler arasında darbe soruşturmalarından tutuklanan subayların hakim eşleri de yer aldı.

Yeni Şafak Osman Özgan

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), FETÖ soruşturması kapsamında 12 yargı mensubunu daha görevden uzaklaştırdı. Bu isimler arasında darbe soruşturmalarından tutuklanan subayların hakim eşleri de bulunuyor. Bunlardan birisi de, Ankara'da darbe gecesi havalanan helikopterlerden birinin pilotu Deniz Aldemir'in eşi Tuğba Aldemir. FETÖ mensubu olduğu tespit edilen 3 bin 390 hakim ve savcıyı meslekten ihraç eden HSYK, yargıdaki FETÖ yapılanmasına tamamen son vermek için soruşturmalarına devam ediyor.

HSYK TEMİZLİĞE DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda, dün olağanüstü toplanan HSYK 2. Dairesi, müfettişin talebi üzerine 12 yargı mensubunu daha haklarındaki soruşturma tamamlanıncaya görevden uzaklaştırdı. Açığa alınan isimlerin arasında, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce ihraç edilen ve tutuklanan Keşan Hakimi İzzen Arslan'ın hakim eşi Fatma Arslan da bulunuyor. İstanbul Hakimi Naim Altınışık da açığa alınan isimlerin arasında yer aldı. Altınışık'ın ismi Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya düzenlenen bomba saldırıyla duyulmuştu. Altınışık, Şanlıurfa'da Erdoğan'ın ziyaretlerini takip eden Atilla'ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan failleri serbest bırakmıştı.

EŞİ 1 TON MÜHİMMAT TAŞIDI

Görevden uzaklaştırılan isimlerin arasında ayrıca 15 Temmuz darbe soruşturmaları kapsamında tutuklanan asker eşlerinin de olduğu öğrenildi. Bunlardan birisi Yargıtay Tetkik Hakimi Tuğba Aldemir. Aldemir, 15 Temmuz gecesi Kara Harp Okulu'ndan Genelkurmay Başkanlığı'na öğrenci taşımakla görevlendirilen ve Çankırı'dan Akıncı Hava Üssü'ne yaklaşık bir ton mühimmat taşıyan helikopterin pilotu Deniz Aldemir'in eşi. Ayrıca Yargıtay Tetkik Hakimi Saliha Akçakuş Avlık, Yargıtay Tetkik Hakimi Münire Şeyma Çelebi, Yargıtay Tetkik Hakimi Nurşan Yüksel Aydınoğlu, Yargıtay Tetkik Hakimi Meryem Eraslan, Yargıtay Tetkik Hakimi Gülay Bahçavan, Gaziantep Özlem Kocaoğlu, ve Beypazarı Hakimi Kübra Erol'un da asker eşi olduğu belirtiliyor. Görevden uzaklaştırılan diğer isimler de Ankara Batı Hakimi Saffettin Aldemir, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Mustafa Koç.