Cumhurbaşkanlığından koronavirüs ile ilgili 6 maddelik uyarı listesi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, vatandaşların sosyal medyada koronavirüs gündemini takip ederken, doğru bilgi ve haberlere daha etkili bir şekilde ulaşabilmeleri için önerilerin bulunduğu bir infografik paylaştı. Altun, infografiği, "Sosyal medyada Koronavirüs gündemini takip ederken doğru bilgi ve haberlere daha etkili bir şekilde ulaşmanız için siz değerli vatandaşlarımıza birkaç önerimiz var" notuyla yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı, koronavirüs ile ilgili bilgi kirliliğine karşı uyardı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından, İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Koronavirüs gündemini sosyal medyadan takip ederken dikkat edilmesi gereken hususlar" başlıklı bir infografik paylaştı.

"Her türlü yalan içeriğin önüne geçilmesi amaçlanmakta"

Sosyal medyanın farklı platformlarında koronavirüs gündemiyle ilgili birçok asılsız iddia, yorum ve değerlendirmeler yapıldığı ve vatandaşların hassasiyetinin suistimal edilerek bahse konu içeriklerin hızla yayıldığı belirtilen paylaşımda, "Bu dezenformasyon ve manipülasyon unsurlarının yayılımını engellemek, kamuoyunun daha doğru ve etkili bilgilenmesini sağlayabilmek adına yetkili organlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Süreç şeffaf bir biçimde yönetilmekte, her aşamada kamuoyu bilgilendirilmekte, bu vesileyle her türlü yalan içeriğin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bu noktada önemli bir sorumluluk da sosyal medyayı etkin kullanan vatandaşlarımıza düşmektedir" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu infografikte öneriler şöyle sıralandı:

"Resmi kaynaklara itibar edin"

"Haber görünümlü tuzaklara düşmeyin"

"Bilgiyi otoritesinden alın"

"Kaynağı belirtilmemiş ses kayıtları ve görüntülere itibar etmeyin"

"Sahte hesaplara dikkat edin"

"Ayrıştırıcı, kışkırtıcı mesajlara müsaade etmeyin"

GÜNDEM
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk evde eğitimin detaylarını açıkladı

GÜNDEM
Türkiye'deki tüm üniversiteler koronavirüs nedeniyle 3 hafta tatil edildi