Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temasları sürüyor: BM Genel Merkezi'nde Guterres ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu ABD'de temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kurula hitabının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde BM Genel Başkanı Antonio Guterres ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti. Öte yandan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devlet olarak tanınmasının Ada’daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Antonio Guterres

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Guterres ile görüştü.

Görüşme, basına kapalı yapıldı.

"Gazze'de şartlar daha ağır hale geldi"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımın insanlık için yeni bir utanç kaynağı olduğunu, uluslararası toplumun İsrail katliamlarını durdurmak için tek ses olması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye’nin yakından takip ettiğini ve müdahil olacağını, Gazze’de şartların kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da ağır hale geldiğini, hastalıkların arttığını, bu nedenle Gazze’ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti.

Guterres'e KKTC hatırlatması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü gibi haklarının tescilini istediğini, federasyon modeli dışındaki çözüm imkanlarının tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda ele alınabileceğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devlet olarak tanınmasının Ada’daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını belirtti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı Türkevi'nde ağırladı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i BM Genel Merkezinde kabul etti

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'deki kabullerini sürdürüyor: Kuveyt Veliaht Prensi Al-Sabah Türkevi'nde

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'de dünyaya seslendi: Katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?