Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a sert tepki:  Kanlı elleriyle tarih yazıyor

Türkiye’nin 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetini devam ettireceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki katliamlarından hemen önce İsrail’e silah veren ABD’ye sert sözlerle tepki gösterdi. Erdoğan, "Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de Gazze’ye saldıran ve yüzlerce insanın şehit olduğu bu olayda ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Joe Biden

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail’e silah satışına onay verdiğini anımsattı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/18/01/58/resized_a4282-701a131ferdoganyenidekupe.jpg

DÜNYA
ABD'li Yahudi sivil toplum örgütleri İsrail'e karşı Filistinlilere destek için harekete geçti

Soykırımın faturası Müslümanlara kesiliyor

“Şu anda buradan Avrupa’ya sesleniyorum, yeri geldiği zaman dost olarak bize hitap edenlere sesleniyorum. Şu anda onlara bir şeyi hatırlatıyorum.” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum, böyle bir resmi makama bir terör devletinin bayrağını çekmek terörle izdüşümü bir hayat yaşamak demektir. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor. Aynı şekilde İsrail’in Kudüs’te ve Gazze’de yaptıklarına destek veren diğer ülkeler de çocuk katillerinin günahlarına ortak olmak suretiyle tarihe ve insanlığa karşı işledikleri bu suçun karasıyla anılacaklardır.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işgalci İsrail'e sert tepki: Bunlar yavruları öldürecek kadar katiller

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/18/01/57/resized_1a0d8-1c958181erdo.jpg

Kudüs üç din tarafından yönetilsin

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a İsrail tepkisi: Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz