Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'nun tutuklanmasını isteyen UCM Başsavcısı Khan'ı konuk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki ikili temasları kapsamında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti. Erdoğan, İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini belirterek, soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu bildirdi. Khan, Filistin'de soykırım yapan Gazze Kasabı Netanyahu'nun tutuklanması için başvuruda bulunmuştu.

Karim Khan - Cumhurbaşkanı Erdoğan

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.

"Soykırım suçluları hak ettikleri cezaları almalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'de bir soykırıma imza attığını vurgulayarak, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti.

İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail'e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Netanyahu'nun tutuklanmasını talep ediyor

Khan, Filistin'de soykırım yapan Gazze Kasabı Netanyahu'nun tutuklanması için başvuruda bulunmuştu.

DÜNYA
Gazze Kasabı Netanyahu tutuklanmasını isteyen savcıyı tehdit etti: Ben değil o endişelenmeli

DÜNYA
Gazze kasabı kana doymuyor: İsrail Başbakanı Netanyahu Hizbullah'a karşı 'şaşırtıcı planları' olduğunu söyledi