Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bekle gör' diyenleri not ettik

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimiyle ilgili yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz, 15 Temmuz 2016'da merhum Cengiz Aytmatov'un ifadesi ile 'bir asra bedel olan' tarihi bir gün yaşamıştır" ifadelerini kullandı. FETÖ'ye yönelik operasyonlarda kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı, "Bu süreçte net bir duruş sergilemek yerine genel geçer ifadelerle durumu savuşturmaya çalışanları da elbette not ettik" dedi.

Yeni Şafak

15 Temmuz'da FETÖ'cü askerler darbe girişiminde bulundu. İstanbul ve Ankara olmak üzere, devlet kurumlarına ateş açan, halkı katleden askerler, 16 Temmuz sabahı milletin kararlı duruşu ve polisin başarılı operasyonları sonrasında pes etmek zorunda kaldı. Sonraki günlerde de, darbeyi düzenleyen terör örgütü FETÖ ve teröristbaşı Fetullah Gülen'e yönelik yargısal süreçler hız kazandı. Darbeci ve darbecilere destek veren binlerce kişi tutuklandı, terör örgütüne bağlı okullar kapatıldı ve bakanlıklardaki terör yandaşları açığa alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk gazetesi için kaleme aldığı yazıda, darbe girişimi süreci ve önümüzdeki günlere dair yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi. 15 Temmuz'un 'bir asra bedel' bir gün olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Bu teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkemizin bağımsızlığına, birliğine ve dirliğine yönelik en pervasız, en alçak, en kanlı eylemidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan imzasıyla yayınlanan yazının tamamı şöyle:

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeyi eniştemden öğrendim