Cumhurbaşkanı: Erdoğan: Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı gece Akıncı Üssü'ne 12 bomba atıldığını belirterek, "Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü" dedi. FETÖ tehdidinin henüz geçmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Bittiğine şu an inanmıyorum. Rehavete kapılmayacağız" diye konuştu.

Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazeteciler ve medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan tehdidin henüz bitmediğini belirterek, "Rehavete kapılmayacağız" dedi.

Darbe girişiminin püskürtülmesinde Akıncı Üssü'nün vurulmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü" diye konuştu.

Diz çöktürmek isteyenlerin güçlü bir Türkiye ile karşılaştıklarını belirten Erdoğan, medya mensuplarının da darbe girişimine karşı kararlılığını takdir ettiğini ifade etti.

Yarın Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin "Birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğini" belirten Cumhurbaşkanı, liderlerin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/06/04/34/resized_a3e08-c341134d1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin mitinge neden davet edilmediği konusuna da açıklık getirdi. HDP'yi, PKK terörüyle arasına mesaj koymaması konusunda eleştiren Cumhurbaşkanı, "HDP yönetiminin 7 Ağustos'a davet edilmemesini eleştirenler var. Kendilerine katılmıyorum. Zira darbe girişiminin hemen ardından yurtdışındaki Fetullahçı bir gazeteye konuşup darbeye direnen milyonlara "IŞİD'çi" diyenlerin, o şerefli insanların arasında yeri yok. Ama kuşkusuz darbe girişiminin ardından ülkeye, kentlerine sokakta sahip çıkan tüm Kürt vatandaşlarımız Yenikapı'da olacak. Her gün kendilerinden mesajlar, telefonlar alıyorum" şeklinde konuştu.