Çok sayıda ünlü iş adamına FETÖ'den gözaltı kararı

TUSKON'da FETÖ operasyonu düzenleniyor. 15 ilde bin polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonda şu ana kadar 40 iş adamı gözaltına alındı.

Yeni Şafak
TUSKON Başkanı Rızanur Meral.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ''mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma'' kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri ise arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.

Malvarlıklarına el konulacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.

GÜNDEM
İstanbul'da 100 adrese FETÖ operasyonu