Cins, 15 Temmuz'un arka planını ve TRT World'ü anlatıyor

Cins dergisi, yeni sayısında FETÖ darbe girişiminin perde arkasına dair çarpıcı analizlere yer verdi. 'Üst aklı' derinlemesine inceleyen dergi ayrıca, gizli operasyonların hedefi haline gelen TRT World'ü inceledi. Ebubekir Kılıç, TRT World'e yönelik saldırıların kaynağını kaleme aldı.

Yeni Şafak
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde toplanan on binler, FETÖ darbe girişimini protesto etmişti.

Aylık kültür dergisi Cins, Eylül sayısında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle kapsamlı bir dosyayla okuyucularının karşısına çıktı. "Amerika Kafada Biter" manşetiyle çıkan dergi, hain kalkışmanın arka planını ve "üst akıl" diyerek üzeri örtülen Amerika'yı işaret ediyor. Derginin dosya söyleşisi ise Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'le gerçekleştirildi. Karagül, "FETÖ sadece bir piyon, tehlike geçmedi" diyor.

Bu sayıda 15 Temmuz darbe sürecini çizimlerle anlatarak okuyucularına sunan dergi, 15 Temmuz'un fragmanlarını bir kitapçık olarak hediye ediyor.

Çıktığı ilk günden itibaren her sayısıyla tartışmalar yaratan Cins'in bu sayısında Ebubekir Kılıç, darbe sürecinin hemen peşinden gizli operasyonların hedefi haline gelen TRT World'ü kaleme alıyor. Türkiye'nin uluslararası haber kanalı olan TRT Wolrd'e yönelik saldırıların kaynağını ve TRT Wolrd'ün etkin ve güçlü yayın anlayışını ortaya koyan Kılıç, "TRT World'ü diğer uluslararası haber merkezlerinden ayıran temel özellik, kolay ve zahmetsiz gazetecilik yapıp gölgeyi aralıksız olarak Okyanusyalılara yeniden pazarlamak yerine, zor ama değerli olanı, Andre Gide'in tarihsel göndermesi gibi, Dar Kapı'dan geçmeyi, insanlara gölgenin asıl kaynağını göstermeyi hedef edindi" diyor.