Çıkarları için dini değiştirdiler

Firari savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki iddianamede FETÖ’nün dini değerleri çıkarları için değiştirdiği, Türkçe Olimpiyatları'nda ve dershane tartışmalarında Hz Muhammed’i bile kullanmaktan imtina etmediğine dikkat çekildi.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan
Terör örgütünün TV kanalında Hz. Muhammed (SAV) bir kamyonete bindirilerek resmedilmiş ve büyük tepki almıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner'in eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müeebbet istediği iddianamede, FETÖ'nün Müslümanlığı ve peygamberimiz Hz Muhammed'i nasıl kullandığını somut olaylarla ortaya koyuldu. FETÖ'nün dini unsurları temel alarak hareket ettiğini iddia ettiğine dikkat çekilen iddianamede FETÖ'nün, değişmez dini değerleri zamana ve şartlara göre değiştirdiği, dini kendi anlayışına uydurmaya çalıştığı ifade edildi.

KUTSAL DEĞERLER AŞAĞILANDI

Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner'in hazırladığı iddianamede, FETÖ'nün dini değerleri ve özellikle Hz. Muhammed'i nasıl kullanıldığını gösteren örnekleri tek tek sıralandı. İslam dininde Allah ve Peygamberlerin sembolize edilmelerinin uygun görülmediğine dikkat çekilen iddianamede, “Senaryosuyla bizzat Fetullah Gülen'in ilgilendiği dizilerde kutsal değerlerin aşağılandığı ve Hazreti Peygamberin kamyon kaslarında sembolize edildiği görülmüştür” denildi. İkinci örnek olarak ise himmet toplama ve örgüte eleman temin etmek için düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına değinildi.

PEYGAMBERİ OLİMPİYATLARA BİLE GETİRDİLER!

FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatlarına kutsal bir anlam yüklemek için, örgüt üyelerinin rüyalarında Hazreti Muhammed'in olimpiyatlara geldiği ile ilgili söylemlerde bulundukları ifade edildi. Örgütün dershanelerin kapatılmasıyla ilgili 2013 yılında çıkan tartışmalarda bile Hazreti Peygamberi kullanıldığına dikkat çekilen iddianamede, “Hazreti Peygamberin rüyalarında Twitleri iki katına çıkarsın talimatı verdiği söylentileri çıkardıkları görülmüştür. Bu şekilde FETÖ'nün kendi hareketinin selameti için kullanmayacağı değer olmadığı anlaşılmıştır” denildi.