CHP'nin hedefi Türkiye'yi aşısız bırakmak

CHP’nin dezenformasyonları, Türkiye’nin büyük başarı gösterdiği aşı tedarik ve dağıtımını hedef almaya başladı. Erken yapılan anlaşma en ucuz aşının Türkiye’ye gelmesini sağladı. Ancak Kılıçdaroğlu, asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığı’nı ticari sırları açıklamaya zorlamak ve Türkiye’nin hem Sinovac hem Çin ile arasını bozmak istiyor.

Fazlı Şahan
Fotoğraf: Arşiv

Kovid-19’la mücadelede klasik muhalefetini tekrarlayan CHP’nin şimdiki hedefi ise aşı tedariki ve çalışmalarına yönelik asılsız söylemleri oldu. Türkiye’nin aşı tedarikinde en önemli adres olan Çin Sinovac firmasıyla ilişkilerinde avantajını krize sokabilecek kara propaganda bu kapsamda dikkat çekiyor. Türkiye, Sinovac firmasıyla ekim, kasım gibi görüşmelere başladığı süreç içinde sözleşmeden başlayıp, tedarik de geç kaldı diyen CHP, tedarikten sonra ise fiyatını üzerinde algı operasyonlarına soyundu.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca CHP'nin ücretsiz aşı iddialarına yanıt verdi: Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici firma aşıyı bedavaya bağışlar mı?

UCUZ ALAN ÜLKE

KORONAVİRÜS
Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'nun 'bedava aşı' iddiasına sert yanıt: Aşı savaşının olduğu bir dünyada, üretici firma aşıyı bedava bağışlar mı?

ADIM ADIM PLANLAMA

Türkiye, bir yandan aşının temini ile uğraşırken diğer yandan da adım adım planlamalarını hazırladı. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek Kovid-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlendi ve bu gruplara sırasıyla aşı vurulmaya başlandı. Evden çıkamayanlar ya da huzurevlerinde kalanlar için mobil ekipler görev aldı.

KORONAVİRÜS
Aşıyı engellemeye çalışıyorlar

DAĞITIM AĞI OLUŞTURULDU

EN HIZLI AŞI YAPAN ÜLKE

Tedarikini hızlı tamamlayan Türkiye, aşılama çalışanlarına da hızlı başladı. Türkiye’de bugüne kadar aşılanan kişi sayısı 9 milyona yaklaştı. Bunun 2 milyona yakını ise 2’nci doz aşı oldu. Aşı yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylar kayıt ve bildirim altına alınıyor. Aşı sonrası istenmeyen etkiler titizlikle izlenerek değerlendiriliyor.

AVRUPA’DA YETERLİ DEĞİL

KORONAVİRÜS
AB’de 5 aşıdan 4’ü depoda kaldı

CHP’nin aşı yalanları

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/01/04/31/resized_fe848-0fcd4bb1chpadanamilletvekiliburhanettinbulut.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/01/04/31/resized_260e0-9632c7bechpordumilletvekilimustafaadiguzel.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/01/04/31/resized_8313d-5529db90chppartisozcusufaikoztrak.jpg