CHP'li Şişli Belediye Başkanı'nın 'veli' dediği kadınlar 'okul temizlik personeli' çıktı

İstanbul Şişli'deki bir okulun veliler tarafından temizlendiğine dair CHP'li Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tarafından yapılan paylaşımdaki kişilerin 'veli' değil aslında 'temizlik personeli' olduğu ortaya çıktı. Şahan'ın okullardaki temizlik çalışmalarına dair iddiasına tepki gösteren İstanbul Valisi Davut Gül, söz konusu açıklamanın 'devlet kurumlarını zayıf ve yetersiz göstermeyi amaçladığını' ifade etmiş ve "Eğer temizlik yapmayı düşünüyorlarsa bakımsız durumda olan arka sokaklardan başlayabilirler" demişti.

Lokman Özdemir
CHP'li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan okulları velilerin temizlediğini iddia etti.

CHP'li Şişli Belediye Başkanı , X hesabından yaptığı paylaşımda, deki bir okulda velilerin temizlik yaptığını gösterdiğini iddia eden bir fotoğrafa yer vermişti.

CHP'li Başkan personelin izni olmadan çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından servis etti.

'Veli' değil 'personel' çıktı

Ancak söz konusu okulun olduğu ve bu fotoğrafta görülen kişilerin de veliler değil, okulun temizlik görevlileri olduğu ortaya çıktı.

İŞKUR programı kapsamında görevliler

Söz konusu kişilerin dördü İşkur Uyum Programı kapsamında, yedisi ise TYP kapsamında okulda görev yapan temizlik personeli olduğu öğrenildi. Okulda ayrıca iki de kadrolu temizlik personeli olduğu ortaya çıktı.

Vali Gül'den sert cevap

İstanbul Valisi Davut Gül, Şahan'ın CHP'li belediye başkanının söz konusu iddiasına karşılık sosyal medya hesabı üzerinden şu tepkiyi göstermişti,

"Temizliğe arka sokaklardan başlayabilirler"