CHP'den PKK destekçisine NATO garantisi: İçimizdeki Finlandiyalı

Teröre kucak açan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda 16 gün susan CHP, ilk açıklamasını Finlandiya medyasına yaptı ve bu ülkenin NATO üyeliğine destek sözü verdi. İktidar hayali kuran CHP’nin dış politika temsilcisi Ünal Çeviköz, “Finlandiya NATO’ya girecek” diyerek açık çek verdi.

Nur Banu Aras
Ünal Çeviköz

Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine kucak açan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda 16 gündür açıklama yapmayan CHP, bu ülkelerin üyelik için Türkiye’den vize almak için heyetlerini Ankara’ya göndermesi ve görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi ardından suskunluğunu bozdu. Terörden en çok zarar gören ülke olarak Türkiye’nin bu konudaki taleplerini göz ardı eden CHP, her iki ülkenin de üyeliğine vize vereceğini söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/26/08/42/resized_e2854-ff47342dunalkupur.jpg

HARİTA İLE YAYIMLADILAR

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

ATATÜRK DE FİNLANDİYA’YI SEVERDİ

CHP’li Ünal Çeviköz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Finlandiya’nın NATO üyeliği yolunda PKK/YPG sorununu gündeme getirmesinin taktiksel bir hata olduğunu ileri sürdü. Çeviköz, “NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler almasına şaşmamalı” diye konuştu. “Atatürk de Finlandiya’yı severdi” diyen Çeviköz, CHP’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır olduğunu belirtti. İktidarın İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini unutmaması gerektiğini ifade eden Çeviköz, “Finlandiya NATO’ya girecek ve Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olacak” dedi.

HDP’de hayal kırıklığı

GÜNDEM
Türkiye düşmanlığında da ittifak: CHP ile HDP ülkesini Finlandiya'ya şikayet etti

GÜNDEM
Nedim Şener Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek veren CHP'ye sordu: Ne zaman Türkiye'nin yanında olacaksınız?