CHP'de sürpriz aday: Örsan Öymen de Kılıçdaroğlu'na rakip olacak

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın genel başkanlık adaylığını açıklaması beklenirken, sürpriz bir isim daha ortaya çıktı. Parti içindeki 'İlke ve Demokrasi Hareketi'nin kurucusu Örsan Öymen'in Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı belirtildi. CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Öymen'in kurduğu harekette ise dikkat çeken isimler yer alıyor.

Elif Karahan Şimşek
CHP'de Özgür Özel'in ardından Örsan Öymen'in de kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması bekleniyor.

Genel seçimlerde yaşanan hezimetin ardından CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakmasında yeterli olmadı. Cumhurbaşkanlığı adaylığını dayatan ve 12'nci yenilgisini alan Kılıçdaroğlu'nu artık partinin başında görmek istemeyenler ise bir bir harekete geçmeye başladı.

Özel'in ardından sürpriz aday

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Biz kurultayda Kemal bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir." sözleriyle resmi olmasa bile fiili olarak adaylığını ilan ettiğini belirtti.

Özel, cuma günü açıklayacağı tutum belgesi ile adaylığını resmi bir şekilde duyurmaya hazırlanırken, sürpriz bir gelişme daha yaşandı.

Kılıçdaroğlu'nun yeni rakibi Örsan Öymen

Parti içindeki 'İlke ve Demokrasi Hareketi'nin kurucusu Örsan Öymen'in Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı belirtildi. CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Öymen, geçtiğimiz günlerde X hesabından yaptığı paylaşımda "KAMUOYUNA DUYURU: 15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. (Not: Tarih ve yerle ilgili kararı geçen hafta aldık, ilgili yazışmaları geçen hafta ve dün gerçekleştirdik)" ifadelerini kullandı.

CHP'ye yakın kaynaklar, Öymen'in bu toplantıda genel başkanlık adaylığını açıklayacağını belirtti.

Harekette dikkat çeken isimler var

Öymen'in kurduğu İlke ve Demokrasi Hareketi'nin kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:

GÜNDEM
Özgür Özel istifaya hazırlanıyor: Resmen olmasa da fiilen adaylığımı ilan ettim

GÜNDEM
Özgür Özel 'genel başkanlık' ateşini yaktı: Kılıçdaroğlu ile görüştüm