Çavuşoğlu: Yeni sisteme en çok karşı çıkan PKK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin, "Buna en çok karşı çıkan kim? PKK'nın güdümündeki bütün siyasetçiler ve PKK. Çünkü onlar da biliyor artık yeni Türkiye'de terör ve teröristlere yer yok, güçlü bir Türkiye olacak" dedi.

Yeni Şafak

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti İl Danışma Meclisi" toplantısında yaptığı konuşmada, Halep'te mahsur kalan, kuşatılan, açlığa terkedilen, zulme uğrayan 45 bin kişinin kurtarıldığını vurguladı.

Çavuşoğlu, "Türkiye'den başka oradaki mazlumların sesini duyan oldu mu? Minik kız Bana'nın sesini bizden başka duyan oldu mu? Herkes sustu, duyarsızdı. Türkiye susmadı, 'Herkes sussa biz susmayacağız' dedik. O 45 bin kişinin Halep'ten sağ salim gelmesi için günlerce, gecelerce çalıştık, usanmadan, bıkmadan alnımız kırışmadan." diye konuştu.

Bu süreçte zorlukların da olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sorumluluklarının sadece Suriye ve Halep olmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, dünyanın her yerindeki mazlumların Türkiye'nin sorumluğunda bulunduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, dünyadaki 2,4 milyar Müslümanın yalnız, kimsesiz olmadığını vurgulayarak, geçen sene bir yıl içinde 3,2 milyar dolar insani yardım, TİKA aracılığıyla da 3,9 milyar dolar kakınma yardımı yaptıklarını anlattı.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana karşı karşıya kaldıkları engeller olduğunu belirten Çavuşoğlu, önlerine çıkarılan her sorunun aşıldığının altını çizdi.

Rahatsız olanlara rağmen 3. köprüyü, Avrasya Tüneli'ni, 3. havaalanını açtıklarına değinen Çavuşoğlu, üç katlı tüneli de yapacaklarını söyledi.

'DAEŞ'i de yok edeceğiz'

"İstedikleri kadar engel çıkarsınlar, ister tek tek, ister toplu gelsinler, ister darbe girişiminde bulunsunlar isterse uşakları alçak PKK'yı, alçak DHKP-C'yi, DAEŞ'i, YPG'yi üzerimize sürsünler." diyen Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Onlarla da mücadelemizi sürdürüyoruz. DAEŞ'i de yok edeceğiz, YPG ile de mücadelemizi bitirinceye kadar, PKK'yı da gömünceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Onlar kalleşçe, haince güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alsınlar ama onlar bizi yıldıramaz. Onların arkasındaki ağababaları FETÖ'den de içeride ve dışarıda gece gündüz hesap sormaya devam edeceğiz."

Milletin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelinceye kadar çok zorluklar yaşadığını ama hiçbir zaman yıkılmadığını dile getiren Çavuşoğlu, gerekirse yine bir çağ kapatıp, yeni bir çağ açacaklarını ama bu vatanı, milleti böldürtmeyeceklerini anlattı.

'Artık Türkiye koalisyonlarla uğraşmayacak'

Bir taraftan zorlukları aşacaklarını bir taraftan da Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracaklarını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Yeni sistemin getirilerinin kamuoyuna anlatılacağının altını çizen Çavuşoğlu, anayasadaki çarpıklıkların giderilmesi gerektiğine işaret etti. Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde başkan, başbakanların partili olabildiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

Çavuşoğlu, "Fırat Kalkanı'nın içinde ne işiniz var" diyenler olduğunu aktararak, kan emici düşman neredeyse gidip orada yok edeceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Konuşmaların ardından, CHP'den, AK Parti'ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş'a rozet takıldı.

Programa, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sena Nur Çelik, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Hüseyin Samani, Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, belediye ve ilçe başkanları katıldı.