'Burgerci' Başkan'ın savunması: Yemek yemedim sadece kurdele kestim

Terör devleti İsrail'i protesto eden akademisyen Kemal Sağlam'ın darp edildiği, soykırım destekçisi Burger King'in Rize'deki şube açılışında kurdele kesenler arasında yer alan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'den ilginç bir açıklama geldi. Mete kendisini "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum sadece kurdele kestim" diyerek savundu.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete Rize'de Burger King şubesinin açılışına katıldı

7 Ekim'den bu yana bir yıldır Gazze'de 41 binden fazla insanı katleden soykırımcı İsrail'e destek veren şirketlere dünya çapında uygulanan boykot devam ediyor.

Boykot edilen soykırım destekçisi şirketler arasında fastfood zinciri ise başı çekiyor. Katillerin destekçisi şirket Türkiye'de adını 'Börgır' olarak değiştirerek boykotu delmeye çalışırken Rize'de ise yeni şubesini açtı.

Açılışa katılan isimler tepki çekti

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen açılış törenine İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa , Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve Rize Ticaret İl Müdürü da katıldı.

Skandal açılışta AK Partili isimlerin yer alması kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

Tepki gösteren akademisyeni darp ettiler

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam sloganı atarak açılışa tepki gösterince orada bulunan çok sayıda kişinin saldırısına uğradı.

Kemal Sağlam

Dr. Sağlam, olayın ardından acil servise kaldırıldı. Yapılan ilk kontrollerde burnunun kırıldığı ve kulak zarının hasar gördüğü tespit edildi.

Belediye başkanı kendini savundu

Açılışta kurdele kesen isimler arasında yer alan ve büyük tepki çeken İyidere Belediye Başkanı 'den ise ilginç bir açıklama geldi.

Saffet Mete

"Yemek yemedim, yeseydim İsrail’e destek vermiş olurdum"

Mete şu sözlerle kendini savundu;