Bu üsler kime karşı kuruluyor: 'Rusya’ya karşı olduğu yalan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Yunanistan’da 9 askeri üssü olduğuna dikkat çekerek “Peki bu üsler kime karşı kuruluyor?” diye sordu. Erdoğan, “Söyledikleri şu; ‘Rusya’ya karşı... Yalan... Dürüst değiller. Bütün bu olanlar karşısında, bunların Türkiye’ye karşı takındıkları tavır ortada” dedi.

İdris Saruhan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin Yunanistan’daki 9 üsle ilgili olarak “Bu üsler kime karşı kuruluyor? Söyledikleri şu: 'Rusya'ya karşı...' Türkiye'ye karşı takındıkları tavır ortada" dedi.

BUNLAR DÜRÜST DEĞİLLER

“Hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yaptıkları gibi, F16 meselesinde vesaire yine olumsuz tavırlarını, yaklaşımlarını sürdürüyorlar. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller. Bir güvenlik teşkilatı olan NATO'da bu tür teröristleri bağrına basan, bu tür teröristleri kucağında besleyen ülkelerle ilgili biz geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız. Neydi o? Özellikle Yunanistan geçmişte NATO'dan çıkmıştı, o zamanın Türkiye yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesinin yolunu açtı. Yunanistan da aynı şeyleri söylüyordu, herhangi bir şeyin olmayacağını söylüyordu.”

BİZ ‘EVET’ DEMEYİZ

Ansızın tepelerine inmeye mecburuz

Erdoğan, Suriye’nin kuzeyindeki olası bir operasyona ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı bizim cevapsız bırakmamız mümkün değil. Başta ABD olmak üzere tüm koalisyon güçleri maalesef bu terör örgütlerine ciddi manada silah, araç, gereç, mühimmat yardımı yapıyorlar ve bunu hala devam ettiriyorlar. ABD buraya binlerce tır bu yardımları yaptı. Kime yapıyor? PKK, YPG, PYD terör örgütlerine. Bu gerçekler ortada dururken biz hala bunları görmezlikten mi geleceğiz? Nasıl ki Kuzey Irak’ta PKK’ya ve PKK’nın adeta yavrucuklarına karşı yaptığımız operasyonlar var, aynı durum Suriye için çok daha geçerli, çok daha önemli. Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz. Biz şehitlerimizin bedelini bunlara ödetmeyecek miyiz? Terörizmin ve teröristlerin kökünü kazıyacağız. Amerika eğer üzerine düşen görevi terörle mücadelede yerine getirmiyorsa biz ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz.”

Biz kendisine acırız

Kimin kaçtığı ortada

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kendisinin ve ailesinin kaçacağı” yönündeki iddialarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi, 15 Temmuz gecesi ben eğer 15 dakika geç kalmış olsaydım bugün ne şahsım, ne çocuklarım, eşim, damadım, torunlarım hiçbirimiz belki de hayatta olmayacaktık. Kaçan kim? Tankların arasından giden kim? Bay Kemal. Kimin kaçtığı, kimin kaçabileceği ortada. Biz yola kefenimizi giydik öyle çıktık.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize 'kaçacak' diyenler zoru görünce kuyruklarını kıstırıp kaçtı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kaçacak' iddialarına yanıt: Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal kendine gel kendine

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ni dolduran kalabalığa seslendi: Şu an karşımda 560 bin kişi bulunuyor